Ευτυχώς το Αφγανιστάν είναι πολύ μακριά - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Σερφάροντας στο διαδίκτυο για τα αυγουστιάτικα νέα στον κόσμο, στην Ελλάδα, στην Κρήτη.
 
Στο Αφγανιστάν τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Οι Ταλιμπάν μπήκαν στην Καμπούλ και σάρωσαν την όποια τοπική εξουσία άφησαν πίσω τους οι Αμερικάνοι. Έντρομοι χιλιάδες κάτοικοι της Καμπούλ έτρεξαν στο αεροδρόμιο και κρεμάστηκαν στην κυριολεξία από τα φτερά των αεροπλάνων. Δεκάδες χιλιάδες άλλοι ήδη αναζητούν χερσαίες διόδους για να γλιτώσουν τη ζωή τους. Αυτά όμως γίνονται μακριά.

Κλικ να δούμε τα δικά μας. Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν έχασε την ψυχραιμία της. Ανέλυσε τα γεγονότα και χαρακτήρισε τα γεγονότα ως «κρίση ασφάλειας» και όχι ως κρίση ανθρωπιστική. Δηλαδή θα ασχοληθούμε μόνο αν το αλαλιασμένο πλήθος επιτεθεί ένοπλο να καταλάβει τη χώρα. Ως τότε, η Τουρκία είναι μια χαρά «ασφαλής χώρα».

Κλικ πάλι στο Αφγανιστάν. Οι Ταλιμπάν, τρομάρα τους, έχουν και εκπρόσωπο Τύπου και έδωσαν συνεντεύξεις. Βεβαιώνουν ότι οι γυναίκες θα έχουν όλα τα δικαιώματά τους, αρκεί να συμφωνούν με τη Σαρία. Δηλαδή μπορούν να κολυμπούν, αρκεί να μην βρέχονται. Φρίκη.

Κλικ στο νησί μας, στην Κρήτη. Ένας άντρας σκότωσε μια γυναίκα στο Πάνορμο Ρεθύμνου. Αυτό είναι άσχετο. Έτυχε. Την «σκότωσε γιατί την αγαπούσε». Δεν είμαστε και στο Αφγανιστάν.

Κλικ στους Ταλιμπάν και πάλι. Τι λέει ο μουτζαχεντίν; Θα εξασφαλίσει την πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση. Σιγά μην τον πιστέψουμε. Το πολύ να αφήσουν την ελεύθερη πρόσβαση στο ιεροδιδασκαλείο για το Κοράνι. Αίσχος!

Κλικ στα νέα από την Ελλάδα. Πολύ μας χολόσκασαν οι Αφγανοί με τις χοντροκεφαλιές τους. Ένας ασυνόδευτος ανήλικος Αφγανός κατάφερε λέει να τελειώσει το ΕΠΑΛ κάπου στη Θεσσαλονίκη. Με 16,4 παρακαλώ. Όμως ένας «ακριβοδίκαιος» καθηγητής του τού έβαλε σε μάθημα ειδικότητας μισό βαθμό κάτω από το επιτρεπόμενο όριο. Το Υπουργείο Παιδείας δεν του επέτρεψε να πάρει μέρος στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Όταν ζητήθηκε να πάρει μέρος στις επαναληπτικές του Σεπτέμβρη (κατατέθηκε και σχετική ερώτηση στη βουλή), η κα Κεραμέως απάντησε νέτα σκέτα ΟΧΙ! Εδώ είναι σοβαρό κράτος, με νόμους και διατάξεις. Δεν είναι Αφγανιστάν.

Κλικ και πάλι στην συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν. Θα σεβαστούν, λένε, την τιμή, την αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα από φυλή και γλώσσα. Όλοι ξέρουμε ότι ψεύδονται. Είδαμε τον «σεβασμό» τους στην πενταετία που ξανακυβέρνησαν. Λιθοβολισμοί και εκτελέσεις.

Κλικ στην όμορφη Κρήτη μας. Μια παρέα νεαρών στο Λασίθι ήρθε στο κέφι και ξέφυγαν. Επιτέθηκαν σε ξένους εργάτες την ώρα που κοιμόντουσαν, τους σάπισαν στο ξύλο, τους λήστεψαν, τους απείλησαν και τους παράτησαν αιμόφυρτους και με τα κόκαλα σπασμένα. Η αστυνομία αντιλήφθηκε το γεγονός δύο μέρες μετά αλλά δυστυχώς «παρήλθε το αυτόφωρο». Αλλά δεν πειράζει, λέγεται ότι όλοι ξέρουν ποιοι είναι και πού μένουν. Κουζουλοκόπελα, χωριανάκια. Παραφέρθηκαν είναι η αλήθεια, μίλησε το κρασί. Όχι και ρατσιστές οι Κρητικοί. Άλλωστε στην Ελλάδα η ζωή και η περιουσία προστατεύονται. Δεν είμαστε και στο Αφγανιστάν.

Και μια που είπαμε Αφγανιστάν, ένα τελευταίο κλικ να δούμε τι λέει ο μουσάτος φασίστας. Θα σεβαστεί λέει την ελευθερία του Τύπου. Τα ΜΜΕ «παραμένουν ανεξάρτητα», αλλά «οι δημοσιογράφοι δε θα πρέπει να εργάζονται ενάντια στις εθνικές αξίες». Μπαρμπούτσαλα δηλαδή. Φίμωση κανονική. Καμία σχέση με την Ελλάδα που τα ΜΜΕ είναι ανεξάρτητα και σερφάρουμε ανενόχλητοι και κάνουμε όσα κλικ θέλουμε.

Κλικ στα αθλητικά.

Του Μανόλη Χατζηπαναγιώτου

Αναδημοσίευση από: cretanleft.gr






Αναρτήθηκε από:

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου