Μια Θεσσαλονίκη θα την πήγαινα τώρα - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Η Θεσσαλονίκη, δεν είναι μία απλή πόλη· είναι συναίσθημα. Όσες φορές κι αν έχεις πάει, πάντα θα θέλεις να επιστρέφεις για ένα ξέγνοιαστο άραγμα στον Λευκό ή στις ομπρελίτσες.

Ειλικρινά, δεν ξέρω αν την ψεκάζουν με μυστηριώδη αέρια ή αν κατασκευάζουν μαγικά ξόρκια, τα οποία σε κάνουν να μη θες να φύγεις ποτέ από εκεί, πάντως το μόνο σίγουρο, είναι πως δε θα δυσκολευτείς και πολύ να κλείσεις το επόμενό σου εισιτήριο!

Κάθε φορά που θα επιστρέφεις θα εξερευνείς κι από κάτι καινούριο. Παραλία, Κάστρα, λεωφόρους, πάρκα, σοκάκια, αυτά κι άλλα τόσα μέρη θα σε περιμένουν (πάντα με τη συνοδεία μιας ρετσίνας στο χέρι ή μιας μπουγάτσας βρε αδερφέ) να περάσεις με τη παρέα σου ή το ταίρι σου, αξέχαστες στιγμές.

Δεν είναι τυχαίο που η πόλη αυτή εμπνέει τόσους συνθέτες, ποιητές και συγγραφείς, αφού ξυπνάει συναισθήματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να εκφραστούν με κάθε τρόπο.

Δεν είναι όμως μόνο η Θεσσαλονίκη που σε μαγνητίζει, αλλά κι οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς! Ε, πώς να το κάνουμε, έχουν κάτι που δε γίνεται να μην τους αγαπήσεις! Τόσο από τον τρόπο που μιλάνε, όσο κι από την διάχυτη ανεμελιά που τους διακατέχει, σε κάνουν να ξεχνάς κάθε σου πρόβλημα, μ’ ένα «χαλαρά» κι ένα καφεδάκι με θέα τον Θερμαϊκό.

Αν δεν έχεις καταφέρει ακόμη να την επισκεφτείς, νομίζω πρέπει ν’ αναθεωρήσεις και να την ενσωματώσεις αμέσως στη places I have to visit λίστα σου! Είναι η συμπρωτεύουσα του έρωτα, αν θεωρήσουμε ότι τα Χάνια είναι η πιο ερωτική πόλη, η πρωτεύουσα της καψούρας (εντάξει, όχι, ούτε καν, αλλά αν δεν παινέψεις και λίγο το σπίτι σου). Γενικά Κρήτη και Θεσσαλονίκη, έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, όπως λέει και το άσμα «απ’ τον Βορρά μέχρι τον Νότο» και τα σχετικά!

Στη Θεσσαλονίκη λοιπόν, θα βρεις όλα όσα ψάχνεις!

Είναι τόσο μαγικά, που ένα μέρος της καρδιάς σου, θα μείνει εκεί για πάντα, να σου υπενθυμίζει πως ο έρωτας που γεύτηκες, η παρέα που γνώρισες, τα μέρη που επισκέφτηκες, ήταν από τα πιο αληθινά συναισθήματα που έζησες ποτέ σου.

 Μην αργείς· η επιστροφή, μονόδρομος!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;