5 λόγοι που αγαπάμε να πηγαίνουμε κινηματογράφο - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Άραγε υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει να βλέπουν ταινίες στο cinema; Εντάξει, μεταξύ μας, λογικά θα υπάρχουν κι εκείνοι που προτιμούν να βλέπουν από τον υπολογιστή τους ταινίες, στην άνεση του καναπέ ή του κρεβατιού τους, αλλά αυτή η κατηγορία ανθρώπων δε θα μας απασχολήσει σήμερα!

Πάμε cinema;

Μία ατάκα που πιθανόν λες από πολύ μικρή ηλικία, αφού αυτού του είδους η διασκέδαση αφορά μικρούς και μεγάλους.

Ακολουθούν λοιπόν, οι 5 λόγοι, που λατρεύουμε τον κινηματογράφο!

1)Πρώτος λόγος, είναι αυτή η προσμονή που έχουμε να δούμε την ταινία που έχουμε επιλέξει, στη μεγάλη οθόνη! Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε όλα τα εφέ, που με μαεστρία έχει κοτσάρει ο σκηνοθέτης, χωρίς να στερηθούμε την παραμικρή λεπτομέρεια.

2) Δεύτερος λόγος, τα ποπ-κορν· ξέρεις πως το αίσθημα να τα τρως βλέποντας μπροστά σου την απόλυτη ταινία τρόμου, δε συγκρίνεται με τίποτα στον κόσμο! Σε κάθε ουρλιαχτό, πετάγονται δεξιά κι αριστερά (ποπ-κορν ή πατατάκια) ενώ εσύ, κρύβεσαι διακριτικά πίσω τους και μέσα σου ευχαριστείς το θεό που επέλεξες να αγοράσεις, το μεγαλύτερο μέγεθος!

3) Όταν πας σινεμά με την παρέα,  ό, τι έργο και να δεις, μετατρέπεται αυτομάτως σε κωμωδία. Κανόνας! Κάθε σκηνή σχολιάζεται από τους κολλητούς με χιούμορ, ενώ το κουτσομπολιό  έχει πάρει φωτιά, αφού μαθαίνεις από τους «ειδικούς», όλα τα άπλυτα του πρωταγωνιστή –κι όχι μόνο!

4) Τέταρτος λόγος είναι πως, από ένα σημείο και μετά, η έξοδος στον κινηματογράφο, γίνεται χόμπι. Πας εκεί για να ξεσκάσεις, να διασκεδάσεις και να παρακολουθήσεις ενδιαφέρουσες ταινίες, που πολλές φορές σε επηρεάζουν ψυχολογικά, σε ψυχαγωγούν και σε αποφορτίζουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Για περίπου δύο ώρες, βρίσκεσαι σε μια άλλη πραγματικότητα, απορροφημένος και γεμάτος αγωνία για τις εξελίξεις της ταινίας.

5)Πέμπτος και τελευταίος λόγος, είναι πως κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πιο ωραία επιλογή για ραντεβουδάκι, με αυτόν που σε ενδιαφέρει. Θες λίγο το σκοτάδι που προσδίδει ένα μυστήριο; Θες που κάθεσαι δίπλα-δίπλα με τον άλλον κι έρχεσαι κάπως πιο κοντά του; Όλα αυτά,  ομολογουμένως, κάνουν λίγο πιο σαγηνευτικό το πρώτο ραντεβού.

Αυτοί -κι άλλοι τόσοι-, είναι μερικοί λόγοι που μας κάνουν να προτιμάμε το cinema και να το επιλέγουμε τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα, ανυπομονώντας να δούμε στη μεγάλη οθόνη ταινίες της επιλογής μας.

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;