Όταν ερωτευόμαστε, ομορφαίνουμε - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Έχετε παρατηρήσει πως οι άνθρωποι μεταμορφώνονται, μόλις ερωτευθούν; Λες και κάποιος, πατάει ένα μαγικό κουμπί, που τους κάνει να βλέπουν τους πάντες και τα πάντα, με αισιοδοξία· μέχρι και τις Δευτέρες!

Είναι εμφανές πως, ο έρωτας, όταν σου χτυπάει την πόρτα, σε γεμίζει ζωντάνια, ενέργεια κι όρεξη να κάνεις νέα πράγματα με τον άλλον. Όλο αυτό το συναίσθημα, φυσικά, βγαίνει και προς τα έξω! Οι φίλοι σου, που σε παρατηρούν και σε ξέρουν τόσα χρόνια, αναγνωρίζουν τα σημάδια πρώτοι.  Σχολιάζουν την αλλαγή στην συμπεριφορά σου, σχολιάζουν συνεχώς πως λάμπεις κι ακτινοβολείς κι απαιτούν ν’ ακούσουν, όλες τις –ανατριχιαστικές- λεπτομέρειες!

Ο έρωτας λοιπόν, αδιαμφισβήτητα, ομορφαίνει τις ζωές μας. Για κάποιους, είναι πηγή έμπνευσης, είναι ένας λόγος για να ξυπνάνε το πρωί, είναι ένας λόγος για να δώσουν νόημα στην ίδια τους την ύπαρξη. Για κάποιους δηλαδή, είναι τα πάντα.

Οι άνθρωποι που αγαπιούνται, φοράνε συνεχώς χαμόγελα, ξεχειλίζουν γλυκύτητα κι αυτό, αποτυπώνεται στο πρόσωπό τους. Ομορφαίνουν, όχι μόνο μέσα τους, αλλά κι έξω!

Από την εμπειρία μου, θεωρώ πως ο έρωτας, σε γεμίζει διαθέσεις. Σίγουρα σε αναζωογονεί κι είναι κάτι που εύχονται οι περισσότεροι να τους συμβεί. Αυτό είναι στην ουσία, που τον κάνει και τόσο ξεχωριστό· το γεγονός ότι δε συμβαίνει συχνά!

Όταν νιώσεις αυτό το συναίσθημα, ξέρεις πως μόλις βρήκες μία ανάσα και μία διέξοδο απ’ την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας. Ξαφνικά η ζωή σου, δεν είναι μόνο υποχρεώσεις και ρουτίνα.

Ό έρωτας, δίνει μία ξέγνοιαστη νότα στη δύσκολη πραγματικότητα που καλείσαι ν’ αντιμετωπίσεις, σε γεμίζει θετικότητα κι είναι μια απολύτως ανατρεπτική και καθηλωτική εμπειρία!

Έτσι λοιπόν, χαράζεται στο πρόσωπό σου, με συνοπτικές διαδικασίες, όλη αυτή η αισιοδοξία κι η λαχτάρα σου να ξυπνάς και να κοιμάσαι, με τον άνθρωπο που έχεις ερωτευτεί!

Επομένως, αν είσαι απ’ τους τυχερούς κι αυτή τη στιγμή ζεις έναν τέτοιο έρωτα, κάνε τα πάντα για να τον κρατήσεις ζωντανό γιατί σίγουρα… σε ομορφαίνει!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;