Διώξε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Άτομα τα οποία σε επηρεάζουν αρνητικά, σε γεμίζουν απαισιοδοξία και σου κλονίζουν τόσο την ηρεμία όσο και τον συναισθηματικό σου κόσμο, πρέπει ν’ απομακρύνονται άμεσα από τη ζωή σου. Μιλάω φυσικά γι’ αυτούς τους τοξικούς ανθρώπους, που λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε γνωρίσει και –δυστυχώς-  έχουμε αφήσει να ρουφήξουν την ενέργεια και τη θετικότητά μας.

Θα τους καταλάβεις με τη μία· υπάρχουν τόσο στο φιλικό, όσο και στο επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον. Ο λόγος που λέω ότι θα τους καταλάβεις με τη μία, είναι διότι από τις πρώτες κιόλας ώρες που θα περάσεις μαζί τους, θα τους ακούς συνεχώς να διαμαρτύρονται για τη ζωή τους, να ζηλεύουν  τις δικές σου επιτυχίες και να κριτικάρουν ασταμάτητα τόσο εσένα όσο κι οποιονδήποτε άλλο βρεθεί στο στόχαστρό τους.

Είναι αυτοί που σε γεμίζουν ανασφάλειες, προδίδουν την εμπιστοσύνη σου και στοχεύουν στο να σε κάνουν να νιώθεις χάλια! Καλέ, παίρνουν χαρά απ’ αυτό· διασκεδάζουν να σε υποτιμούν και τρέφονται από τη θλίψη σου.

Θα μου πεις, ε τότε, γιατί να ‘ναι τόσο δύσκολο να κρατήσεις μακριά σου τέτοιου είδους άτομα; Και φυσικά σου έχω την απάντηση. Λίγο, κάπως, -μη με ρωτήσεις πώς- εθίζεσαι σε αυτόν τον συναισθηματικό σαδισμό που σου προσφέρουν. Ίσως να πιστεύεις κιόλας, ότι αξίζεις μία τέτοιου είδους αντιμετώπιση, είτε γιατί κι εσύ στο παρελθόν έχεις υπάρξει τοξικός για κάποιον (οπότε το κάρμα επιστρέφει συμπεριφορές), είτε επειδή είσαι πολύ αδύναμος να παραδεχτείς, ότι ο τρόπος που σου φέρονται, είναι όντως πολύ άσχημος. Γι’ αυτό συχνά μάλιστα, τους δικαιολογείς, σκεπτόμενος πως, «από αγάπη το κάνουν».

Όχι! Αυτό που εισπράττεις, δεν είναι αγάπη! Και πραγματικά, μην πιστέψεις λεπτό ότι μπορείς να τους βοηθήσεις. Βρες το θάρρος, να σταθείς ψηλότερα απ’ αυτούς που σε επηρεάζουν συνεχώς ψυχολογικά και μόλις τους απομακρύνεις από τη ζωή σου, όλα θα σου φαίνονται πολύ διαφορετικά, σχεδόν παραδεισένια!

Μην σπαταλάς το χρόνο σου σε άτομα που ξέρεις, πως δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα απολύτως, πέρα από αρνητισμό και πόνο. Ξεκίνα από σήμερα λοιπόν το λυτρωτικό αυτό ξεκαθάρισμα!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;