Περιμένοντας το καλοκαιράκι - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ναι γεια σας, ένα καλοκαίρι 2018 έχω παραγγείλει κι ακόμα να έρθει. Αντιθέτως, μου έχετε στείλει έναν ψυχολογικά  διαταραγμένο Οκτώβρη, με ξεκάθαρα θέματα κυκλοθυμίας.

Κάπως έτσι έχει κυλήσει μέχρι στιγμής το «καλοκαίρι» κι η υπομονή μας έχει αρχίσει να εξαντλείται, αφού οι περισσότεροι, όλο τον χειμώνα, το καρτερούσαμε με ανυπομονησία. Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν, ένα πράγμα!

Ποιές διακοπές, ποιά ηλιοθεραπεία, ποιά θάλασσα και ζεστούλα, ο Μίνωας κι η Νεφέλη, είχαν για άλλα σχέδια για μας. Διαβάζουμε για πλημμύρες, βροχές μέχρι και χιόνια σε κάποιες περιοχές, ενώ κάποιοι είναι ένα βήμα πριν αρχίσουν να ψήνουν λουκάνικα στο τζάκι.

Καλοκαίρι· σύνθετη λέξη. Το περιμένουν μικροί και μεγάλοι, επενδύουν συναισθηματικά και οικονομικά σ’ αυτό, είναι μήνες χαλάρωσης, έρωτα, ταξιδιών και νέων εμπειριών. Άντε λοιπόν να χωνέψεις, πως αντί για καπελαδούρα θα φοράς σκούφο, αντί για πέδιλα, γαλότσες, αντί για κοκτέιλ θα πίνεις σουμάδα και θα κλαις σπαραχτικά πάνω από τα αντηλιακά που με τόση χαρά είχες αγοράσει.

Το κλίμα άλλαξε! Τα καιρικά φαινόμενα έκαναν αισθητή την παρουσία τους φέτος κι εμείς πλέον, ελπίζουμε ο Ιούλιος, να ‘ναι ο μήνας που δε θα σταματήσουμε να ιδρώνουμε, να πλατσουρίζουμε στις παραλίες, να παίρνουμε χρωματάκι και φυσικά, από ένα σημείο και μετά, ν’ αρχίζουμε να κατηγορούμε για τις υψηλές θερμοκρασίες, νοσταλγώντας τις βροχούλες και τα κρύα αεράκια!

Μέχρι στιγμής, ο νέος μήνας φαίνεται πως είναι πολλά υποσχόμενος κι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο, πέρα από το να ελπίζουμε, πως θα συνεχίσει έτσι δυναμικά!

Πάρτε λοιπόν τα μπρατσάκια σας, ξεχυθείτε στις θάλασσες και πάρτε εκδίκηση,  για όσες φορές ακυρώσατε τα πλάνα σας τον προηγούμενο μήνα, λόγω της αναπάντεχης κακοκαιρίας!

Περασμένα ξεχασμένα καλέ! Summer is back!

Νάνσυ Γιοβάνογλου






Αναρτήθηκε από:

Νάνσυ Γιοβάνογλου

Η ποίηση είναι για τους ευφυείς ή για τους τρελούς;