Η «αμαρτία» της κοντής φούστας - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Στη σύλληψη μιας νεαρής γυναίκας προχώρησε η αστυνομία στη Σαουδική Αραβία, επειδή εκείνη αψηφώντας τους αυστηρούς ενδυματολογικύς δημοσίευσε ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε ευρέως στο Διαδίκτυο το Σαββατοκύριακο και «σκανδάλισε» πιστούς.

Το μοντέλο με το όνομα Khulood φαίνεται να περπατάει σε έναν άδειο δρόμο, χωρίς μπούρκα, φορώντας κοντή φούστα, ένα μπλουζάκι που άφηνε ακάλυπτη τη μέση της και με τα μαλλιά της να κυματίζουν ελεύθερα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbariya.

Το βίντεο πυροδότησε έντονη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εξαγρίωσε ορισμένους χρήστες στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους και κάποιοι μάλιστα ζήτησαν τη σύλληψή της.

Στη συνέχεια «η αστυνομία του Ριάντ συνέλαβε τη γυναίκα που εμφανίστηκε με απρεπή ρούχα στο Ουσαϊκίρ και την οδήγησε ενώπιον του ανακριτή», σύμφωνα με το κανάλι Ekhbariya. Κατά την ανάκριση από τις αστυνομικές αρχές, η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι πράγματι επισκέφθηκε την ιστορική πόλη μαζί με έναν άνδρα.

Όμως, η ίδια φέρεται να διαβεβαίωσε ότι το βίντεο αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς εκείνη να το γνωρίζει, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας.

Ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν η κοπέλα θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη κι αν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος της.

Σημειώνεται ότι το Ουσαϊκίρ βρίσκεται σε μια από τις πιο συντηρητικές περιοχές της χώρας, όπου στα τέλη του 18ου αιώνα γεννήθηκε ο ιδρυτής της αυστηρής μορφής του σουνιτικού Ισλάμ, που ασκείται από τη βασιλική οικογένεια και το θρησκευτικό ίδρυμα της Σαουδικής Αραβίας.

Την περασμένη Δευτέρα τοπική εφημερίδα ανέφερε ότι αξιωματούχοι της περιοχής είχαν καλέσει τον επαρχιακό κυβερνήτη και την αστυνομία να αναλάβουν δράση εναντίον της γυναίκας.

Διχασμένη η κοινή γνώμη

Πολλοί από τους επικριτές της αναπαρήγαγαν φωτογραφίες με καρέ από το βίντεο στα οποία τα πόδια και η μέση του μοντέλου φαίνεται να έχουν καλυφθούν έπειτα από τεχνική επεξεργασία. 

Όμως, η κοινή γνώμη διχάστηκε καθώς υπήρξαν και άλλοι Σαουδάραβες, που υπερασπίστηκαν την κίνησή της, επαίνεσαν τη «γενναιότητα» της, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να τιμωρηθεί και επέμεναν ότι θα έπρεπε να της επιτραπεί να φορέσει αυτό που ήθελε.

Ο δημοσιογράφος, Khaled Zidan έγραψε ότι «η επιστροφή της θρησκευτικής αστυνομίας  είναι απαραίτητη». Ένας άλλος χρήστης υποστήριξε πως «πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας».

Αντίθετα, ο συγγραφέας και φιλόσοφος, Wael al-Gassim, δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε όταν είδε αυτά τα θυμωμένα, τρομακτικά tweets». «Νόμιζα ότι είχε βομβαρδίσει ή σκοτώσει κάποιον. Το θέμα αποδείχθηκε ότι ήταν η φούστα της, η οποία δεν τους άρεσε», είπε.

Κάποιοι υπερασπίστηκαν την κοπέλα επισημαίνοντας ότι η σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια, και η κόρη του Ιβάνκα, είχαν επιλέξει να μην φορούν μαντίλες κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία τον Μάιο.

Η Φατίμα αλ-Ισά έγραψε: «Αν ήταν ξένη, θα έγραφαν για την ομορφιά της μέσης της και τη γοητεία των ματιών της ... Αλλά επειδή είναι από τη Σαουδική Αραβία ζητούν τη σύλληψή της».


πηγή






Αναρτήθηκε από: