Θα το δούμε κι αυτό το μουντιάλ! - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Θα το δούμε και το μουντιάλ του Κατάρ.
Ναι, ξέρουμε τη διοργάνωση την αγόρασαν οι εμίρηδες, αλλά όλες οι διοργανώσεις αγορασμένες δεν είναι;
Εντάξει, δεν γίνονται εκλογές, αλλά μήπως είναι η μόνη χώρα;
Πέθαναν και μερικές χιλιάδες εργάτες για να χτίσουν τα στάδια, το ακούσαμε. Ε, εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν.
Διώκονται ποινικά και οι ομοφυλόφιλοι, ξέρουμε.
Οι γυναίκες πιέζονται, ε, αυτό είναι γνωστό.
Όμως εμείς την μπαλίτσα θα την δούμε. Και Νοέμβριο που γίνεται, δεν ξενερώνουμε, θα το δούμε το Μουντιάλ.
Μήπως δεν είδαμε τους Πανευρωπαϊκούς του 1969 που τους διοργάνωσε στην Αθήνα η ημέτερη Χούντα, ενώ στο ΕΑΤ-ΕΣΑ γινόταν πράματα και θάματα;
Μήπως δεν είδαμε το Μουντιάλ του 1978 που φιλοξενήθηκε στην Αργεντινή της χούντας του Βιντέλα; Ο τελικός έγινε στο ίδιο στάδιο όπου φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν χιλιάδες αντιφρονούντες.
Μήπως δεν είδαμε την Ολυμπιάδα της Μόσχας το 1980; Τι κι αν τα γκουλάνγκ ήταν ορθάνοιχτα; Εμείς τη χαρήκαμε την Ολυμπιάδα που ήταν και σοσιαλιστική.
Όχι ότι χάσαμε την επόμενη που ήταν καρα-καπιταλιστική. Το Λος Άντζελες του 1984 ήταν η ενδοξότερη στιγμή των γερακιών του Ρίγκαν. Και λοιπόν; Θα χάναμε Ολυμπιάδα;
Μήπως χάσαμε το Μουντιάλ του Μεξικού του 1986; Τι κι αν είχε προηγηθεί ο σεισμός των 20.000 νεκρών. Τα στάδια ευτυχώς άντεξαν. Τι κι αν προηγήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις των Μεξικάνων με το σύνθημα " No queremos goles , queremos frijoles" (Δεν θέλουμε γκολ, φασόλια θέλουμε). Τότε μάλιστα πανηγυρίσαμε και το γκολ του Μαραντόνα με το χέρι, Μεγάλη μαγκιά!
Μήπως δεν χαρήκαμε (διά ζώσης μάλιστα) την Αθήνα του 2004; Τι κι αν γνωρίζαμε ότι οι δικοί μας (κάποιοι, όχι όλοι) ήταν τίνγκα στην ντόπα. Εμείς γουστάραμε.
Μήπως χάσαμε την Ολυμπιάδα του Πεκίνου το 2008; Τι κι αν εκτελούνται αντιφροντούνες για ψύλλου πήδημα. Μια χαρά ήταν οι αγώνες. Και ήταν κι αυτοί σοσιαλιστικοί.
Όλα θα τα δούμε. Και μετά θα σχολιάζουμε τις φάσεις. Ήδη ξεχάστηκαν οι πολιτικούρες και συζητάμε για το "μισό παπούτσι" οφσάιντ που σφυρίχτηκε χθες.
Κι εγώ κλείνω την ανάρτηση και την πολυλογία γιατί αρχίζει το Αγγλία-Ιράν και τέτοια σύγκρουση δημοκρατικών γιγάντων δε χάνεται...
 





Αναρτήθηκε από:

Μανόλης Χατζηπαναγιώτου