ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ο επίσημος τίτλος ήταν «4ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο». Με μια ματιά στο πρόγραμμα, πριν ακούσεις τις εισηγήσεις, καταλάβαινες ότι όλο το καστ δούλευε για να δίνει πάσες στους δύο πρωταγωνιστές.

Ο ένας ήταν ο Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, που παρόλο που κάποτε ήταν αρμόδιος για το… περιβάλλον, από τότε πίνουν νερό στο όνομά του όλες οι εταιρίες πετρελαίου. Βέβαια ατύχησε γιατί την ευεργετική του πολιτική δεν κατάλαβαν οι πολίτες. Έτσι, στις τελευταίες εκλογές δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε βουλευτής (στην Αργολίδα).  Ίσως στο μέλλον να ψηφίζουν απευθείας οι εταιρίες ποιους θέλουν για βουλευτές οπότε τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Ο άλλος ήταν ο Νίκος Λυγερός «ο πιο έξυπνος Ελληνας του κόσμου» (sic), ο  στρατηγικός σύμβουλος, μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, που ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική  (δεν υπερβάλλω, ο ίδιος τα γράφει στο βιογραφικό του).

Οι δυο τους περιστοιχισμένοι από λομπίστες των υδρογονανθράκων έκαναν κάθε τί για να μας πείσουν ότι οι περιβαλλοντικές αντιδράσεις για τους κινδύνους από τις εξορύξεις είναι παρωνυχίδες μπροστά στους ποταμούς χρημάτων και γεωστρατηγικών οφελών που θα μας έρθουν μόλις βάλουν μπροστά τα γεωτρύπανα.  Και οι δύο τους έδωσαν ρεσιτάλ υποσχέσεων και αντιπεριβαλλοντικού αμοραλισμού: 

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο… ΕΞΥΠΝΟΣ

Ο πρώτος μας υποσχέθηκε 1.000 ευρώ το χρόνο για κάθε Ελληνα συνταξιούχο (ξέρει που χτυπάει ο μπαγάσας…)

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πηγή: pisoselides.gr






Αναρτήθηκε από: