Του Κασιδιάρη ο ξάδελφος σκοτώθηκε μπροστά μου - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 22/05/2014

Γύρισα όλη την Κρήτη τρεις φορές, κι άκουσα πολλά. Όπως παντού, υπάρχει γκρίνια και απογοήτευση. Την εβδομάδα μεταξύ των δύο γύρων εκλογής, άκουσα και πολλά απωθημένα, ειδικά εκεί που υπήρξε δεύτερος γύρος. Όντας εγώ ανεξάρτητος, οι δύο παρατάξεις αράδιαζαν στη φόρα ο ένας τα άπλυτα του άλλου. Έμαθα πολλά που δεν ήξερα. Κι άκουσα και πολλά ακραία.

Ένας νεαρός στη Μεσσαρά προσπάθησε να μου εξηγήσει γιατί θέλει να ψηφίσει τη «Χ.Α.», η οποία του φαίνονταν ως μια τιμωρία για το σύστημα. Εξήρε το «νταηλίκι» τους. Μίλησε για θυματοποίηση κι άλλα τέτοια φαιδρά. Του είπα, τότε, πως ο αδελφός του Κασιδιάρη, ο Μιχάλης, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια μου κάνοντας νταηλίκια με το αλεξίπτωτο ελευθέρας πτώσεως. Πήγα και στην κηδεία του, ως μέλος τιμητικού αγήματος, και χαιρέτησα κατά μέτωπο το εθνόσημο στον πράσινο μπερέ μου, αλλά ήξερα μέσα μου καλά πως έπαιξε με τη ζωή του και τις ζωές των άλλων.

Η ψήφος στον αδελφό του είναι η πιο αρρωστημένη επιλογή: επειδή έχεις πρόβλημα, επιλέγεις αυτό που θα κάνει όλων τις ζωές χειρότερες. "Να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα". Μια βαθιά ψύχωση. Το σύμπλεγμα της ισοπέδωσης. Αντί να ζητάμε το καλύτερο, να ζητάμε ισότητα προς τα κάτω.

Ένα από τα πράγματα που είδα σε πολλά μέρη ήταν πως δεν αλλάξαμε και πολύ, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που επιλέγουμε τους ηγέτες μας. Ξέρετε, η ψήφος που δίνεται για ρουσφέτι είναι η χαμένη. Αυτή που δίνεται για εξυπηρέτηση, από υποχρέωση, με φόβο και με οργή, αυτή είναι που μας έφερε ως εδώ. «Έχουμε τους ηγέτες που ζητάμε και που μας αξίζουν», είπε ο Τσώρτσιλ το 1947.

Σας καλώ να αναρωτηθείτε, λοιπόν, αν αυτοί που εκλέγονται είναι αυτοί που μας αξίζουν. Σκεφθείτε αν, τη στιγμή που πέφτει ο φάκελος στην κάλπη, ξέρετε πως κάτι καλύτερο έμεινε απ’ έξω. Τότε, το δικαίωμα στη γκρίνια μόλις χάθηκε, αφού το καλύτερο έμεινε απ’ έξω. Όταν έρθει το εκκαθαριστικό, πληρώστε αγόγγυστα.

Αν θέλετε να γλιτώσετε πραγματικά από το «σύστημα» και τους «νταήδες», φροντίστε να ρίξετε στην κάλπη αυτό που πραγματικά πιστεύετε καλύτερο. Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, διαλέξτε κάτι όντως διαφορετικό. Εξαφανίστε όλα τα παλιά τα κόμματα κι όλους τους παλιούς ανθρώπους. Αντικαταστήστε τους εξ’ ολοκλήρου. Με νέες παρατάξεις και νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ δοκιμαστεί. Φοβάστε την αλλαγή; Φοβάστε πως θα είμαστε χειρότερα;

Θα είμαι υποψήφιος με τις ΓΕΦΥΡΕΣ σε αυτές τις εκλογές. Δεν έχουμε ούτε έναν υποψήφιο που να μην έχει δουλειά τη Δευτέρα να γυρίσει. Δε ζητάμε να κάνετε χάρη σε εμάς, αλλά κάντε μια μεγάλη στον εαυτό σας: ρίξτε αυτό που θεωρείτε εσείς το καλύτερο. 

Φώτης Κοκοτός


Αναρτήθηκε από:

Φώτης Κοκοτός

"Ο Φώτης Κοκοτός είναι επιχειρηματίας του τουρισμού και των κατασκευών, Διευθύνων Σύμβουλος της Elounda Real Estate Development, και υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ελούντα Α.Ε., της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης στην οποία εργάστηκε από μαθητής Γυμνασίου, ενώ έχει εκλεγεί και στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece AE. Ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές έργων τουριστικής φύσης (ξενοδοχεία, σπα, συνεδριακά, κ.ο.κ.) ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην ανάπτυξη παραθεριστικών τουριστικών κατοικιών. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, όπου πρώτευσε, και με άριστα επίσης από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Cambridge University στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Σχολής Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών του UCLA στις ΗΠΑ. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική, καλά την Ιταλική, ενώ ομιλεί επίσης τη Γαλλική και Ισπανική. Αρθρογραφεί σχετικά με τον Τουρισμό και το Περιβάλλον σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως αλεξιπτωτιστής σε επίλεκτη μονάδα ειδικών αποστολών (Ε.Τ.Α.). Γεννηθείς το 1974, είναι πατέρας τριών κοριτσιών. "

Το κανάλι στο youtube Fotis Kokotos