"Η κόλαση είναι εδώ" - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Την φρίκη του ανθρώπου δεν την πληρώνει, μόνο ο άνθρωπος

«Η κόλαση είναι εδώ». Aυτός είναι και ο τίτλος της φωτογραφίας που βραβεύτηκε στον κορυφαίο διαγωνισμό φωτογραφίας του περιοδικού Sancturary της Ασίας.

Πρόκειται για μια ζοφερή εικόνα, όπου ένα ελεφαντάκι τυλιγμένο στις φλόγες, ακολουθεί την μητέρα του και μαζί αγωνίζονται να ξεφύγουν από ένα οργισμένο πλήθος που τους επιτίθεται με φωτιές.  Αυτό που προξενεί ακόμα περισσότερο πόνο, τόσο στο ελεφαντάκι όσο και στον θεατή, είναι η ξεκάθαρη σύγχυση και ο πανικός, που ζωγραφίζονται με ανθρώπινο σχεδόν τρόπο στο πρόσωπο του μικρού, σε αντίθεση με τους ανθρωπόμορφους διώκτες του.

Το όνομα του φωτογράφου είναι  Μπιπλαμπ Χάζρα. Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο ότι «αυτού του είδους η ταπείνωση είναι ρουτίνα» στην ανατολική Ινδία και συγκεκριμένα στην  περιοχή Bankura της Δυτικής Βεγγάλης, όπου η εξολόθρευση του άγριου ελέφαντα  είναι μια διαδεδομένη πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι η Ινδία είναι το κυριότερο καταφύγιο για τον ασιατικό ελέφαντα καθώς φιλοξενεί πάνω από το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού του είδους. Ωστόσο, τα αγαπητά αυτά (στον υπόλοιπο κόσμο) ζώα βιώνουν ανυπέρβλητες δυσκολίες στην επιβίωση του, καθώς ο άνθρωπος καταπατά τους φυσικούς τους βιότοπους, τα κυνηγά και τα βασανίζει.

Ο φωτογράφος θυμάται ότι ο μικρός ελέφαντας ούρλιαζε και βρισκόταν σε «σύγχυση» καθώς έφευγε, προσθέτοντας: «Για αυτά τα έξυπνα, ευγενικά, κοινωνικά ζώα που έχουν περιπλανηθεί σ΄αυτή τη γη για αιώνες, η κόλαση είναι τώρα και εδώ».

Αν και στην αρχή  είχε πει ότι πως δεν ήξερε την κατάληξη της επίθεσης, μετά ανακάλεσε αναφέροντας πως οι δύο ελέφαντες επιβίωσαν από την επίθεση των ανθρώπων.

Με πληροφορίες από το tvxs

πηγή






Αναρτήθηκε από: