Κυπελλούχος Αγγλίας η Άρσεναλ - Ειδήσεις Pancreta

Μπορεί στο πρωτάθλημα της Αγγλίας να μην τα πήγε και τόσο καλά φέτος η Άρσεναλ, ωστόσο η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κατάφερε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου (FA Cup). 

Η Άρσεναλ επικράτησε της φετινής πρωταθλήτριας Τσέλσι με 2-1, σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις που πρόσφερε όμορφο θέαμα και αρκετές συγκινήσεις, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Άρσεναλ είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο προηγήθηκε με 1-0, χάρη σε τέρμα του Αλέξις Σάντσες μόλις στο 4ο λεπτό, ενώ έχασε κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της. 

Στην επανάληψη η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό και παρά την επιπόλαιη αποβολή του Μόουζες στο 68ο λεπτό (πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, για θέατρο, διεκδικώντας πέναλτι), κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ντιέγκο Κόστα στο 76', δείχνοντας πως είναι ικανή να ανατρέψει τα δεδομένα. Ωστόσο, μόλις 3 λεπτά αργότερα, ο Ράμσεϊ με κεφαλιά έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του, ρίχνοντας στο καναβάτσο την Τσέλσι. 

Στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε περαιτέρω, καθώς η Τσέλσι βγήκε μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση, δημιουργώντας μεγάλα κενά στην άμυνά της. Παρά τις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν (με κυριότερη το δοκάρι του Οζίλ), το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Άρσεναλ - Τσέλσι ΑP Photo
 

Αυτός ήταν ο 20ος τελικός της Άρσεναλ στο FA Cup, καταντώντας τελικά το 13ο τρόπαιό της και αφήνοντας πίσω της τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ακολουθεί σε τίτλους. Αξιοσημείωτο: η Άρσεναλ δεν έχει χάσει κανέναν από τους τελευταίους έξι τελικούς που πήρε μέρος (η τελευταία ήττα της ήταν από τη Λίβερπουλ το μακρινό 2001).

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μέρτεζακερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Τσάμπερλεν, Εζίλ, Σάντσες, Γουέλμπεκ (Ζιρού 78').

Τσέλσι (Κόντε): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς (Φάμπρεγας 61'), Αλόνσο, Πέδρο (Γουίλιαν 72'), Κόστα, Αζάρ.

πηγή


Πηγή: pancreta