Βομβιστική επίθεση στην εταιρεία του Κουτσοκούμνη - «Η κάθαρση θα ολοκληρωθεί, δεν ξεκινά το πρωτάθλημα» - Ειδήσεις Pancreta

Έκρηξη από βόμβα σημειώθηκε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας του προέδρου της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και επιτετραμένου της FIFA για την κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο Κωστάκη Κουτσοκούμνη. «Είμαι έτοιμος και προχωράω σε κάθαρση και στις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Κύπρο) και ας το πάρουν χαμπάρι κάποιοι... Μέσα στην μέρα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας ΚΕΔ και το όνομα του νέου αρχιδιαιτητή», τόνισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές στη γυάλινη είσοδο και στο προθάλαμο της εισόδου του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις διαπιστώθηκε, ότι η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος.

Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ η κυπριακή αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα. «Όταν κάνεις τομές... ενίοτε θα πρέπει να πληρώνεις και το τίμημα. Όταν κάνεις τομές... ξαφνικά ο δρόμος γίνεται μοναχικός. Συνεχίζουμε. Η εβδομάδα τελειώνει καλά. Καλημέρα σας φίλες και φίλοι... Εύχομαι μία ασφαλισμένη Πέμπτη», έγραψε ο κ. Κουτσοκούμνης.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης εκτιμά πως η επίθεση σχετίζεται με την υπόθεση των στημένων αγώνων στο κυπριακό ποδόσφαιρο και όχι με την δράση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Μόνος μου τα έβαλα με τον υπόκοσμο του στοιχήματος για να τους κόψω το πάρτι...», έλεγε χαρακτηριστικά ο Κύπριος παράγοντας στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του.

«Θα καθαρίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και επιτετραμένος της FIFA για την ελληνική ομοσπονδία, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό, «Sport Fm», αποφασισμένος να καθαρίσει το ελληνικό και κυπριακό ποδόσφαιρο, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό, το μήνυμα του προς πάσα κατεύθυνση.

«Είμαι έτοιμος και προχωράω σε κάθαρση και στις δύο χώρες (σ.σ. Ελλάδα και Κύπρο) και ας το πάρουν χαμπάρι κάποιοι... Μέσα στην μέρα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας ΚΕΔ και το όνομα του νέου αρχιδιαιτητή», τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος αρχιδιαιτητής και επικεφαλής της νέας κεντρικής επιτροπής διαιτησίας της ΕΠΟ, θα είναι, εκτός απροόπτου, ο Σταύρος Τριτσώνης. Ο παλαίμαχος διαιτητής αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για να επωμιστεί το βάρος της ελληνικής διαιτησίας και των μεγάλων αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν σε αυτή.

«Δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα»

Ο πρόεδρος της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και επιτετραμένος της FIFA για την ελληνική ομοσπονδία, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, επιβεβαίωσε σήμερα, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι βρήκε τα πρόσωπα, που θα αποτελέσουν τη νέα κεντρική επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ, αλλά ανακοίνωσε και την αναβολή του πρωταθλήματος της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας και των υπόλοιπων πρωταθλημάτων.

Τη σύνθεση της νέας ΚΕΔ θα ανακοινώσει η επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ. Ωστόσο, παρά την οδηγία της FIFA για άμεση επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων, αγώνες το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου δεν πρόκειται να διεξαχθούν.

«Νομίζεις ήταν εύκολο να βρούμε την ΚΕΔ που θέλαμε, μετά τα όσα έγιναν. Ευτυχώς τελειώσαμε με αυτό αλλά δεν έχουμε χρόνο για άμεση εκκίνηση» ήταν η σχετική ανάρτηση του επιτετραμένου της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο Facebook, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, απαντώντας σε ερώτηση για την επανέναρξη των αγώνων. Η αγωνιστική δεν θα γίνει αφού θεωρείται ότι δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για να γίνουν οι ορισμοί και να διεξαχθούν τα πρωταθλήματα κανονικά τόσο της Super League αλλά και των υπόλοιπων κατηγοριών όπου έχουν οριστεί αγώνες και για το Σάββατο.

πηγή


Πηγή: pancreta