'Ερχεται ποδοσφαιρικό Grexit με αναστολή - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Σε ποδοσφαιρικό Grexit από τις διεθνείς διοργανώσεις οδηγείται το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά την άσχημη κατάληξη που φαίνεται πως είχε η συνάντηση μεταξύ του πρόεδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου, με τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το «καλύτερο» που έχει να περιμένει η Ελλάδα είναι η αρνητική απόφαση της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Β. Γραμμένος βρίσκεται στην Αυστρία από χθες, οπότε και έγινε η πρώτη συνάντηση με τον Χούμπελ. Οι δύο παράγοντες είχανε πολύωρη συνομιλία και παρά το ότι το περιεχόμενο των συζητήσεων δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό, εν τούτοις, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Χούμπελ φέρεται να εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την καθυστέρηση στις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και την αμηχανία με την οποία η ΕΠΟ παρακολουθεί τα τεκταινόμενα.

Ο συγκερασμός δημιουργεί ανησυχία για το πόρισμα Χούμπελ, καθώς η FIFA ζητεί πλέον να δει πράξεις και όχι θεωρίες, θέλει σκληρές ποινές και παραδειγματικές τιμωρίες εδώ και τώρα.

Από την πλευρά του, ο Β. Γραμμένος ενημέρωσε τον αξιωματούχο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας για κάποιες δράσεις που προτίθεται να αναλάβει η ΕΠΟ. Μία απ΄ αυτές θα είναι η συγκρότηση Επιτροπής που θα αξιολογεί φαινόμενα βίας και «εμπρηστικών» δηλώσεων και θα τα παραπέμπει στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. Επίσης, θέσπιση αυστηρότερων διατάξεων για τη βία, κατάργηση της δικαιοδοσίας του Διαιτητικού Δικαστηρίου να απονέμει πειθαρχική δικαιοσύνη σε τρίτο βαθμό, αυστηροποίηση ποινών, δραστική μείωση των αναβολών στην εκδίκαση υποθέσεων και μεταφορά της διερεύνησης δυσμενών κρίσεων στις Πειθαρχικές Επιτροπές.

Ακόμη, ως εποπτεύουσα αρχή η ΕΠΟ θα έχει τον έλεγχο και την αξιολόγηση του τρόπου λειτουργίας όλων των βαθμίδων και των οργάνων του ποδοσφαίρου.

πηγή


Πηγή: pancreta