Συνελήφθη οπαδός του ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Γκαρθία - Ειδήσεις Pancreta

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 26χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ότι πέταξε χαρτοταινία ταμειακής μηχανής στον προπονητή του Ολυμπιακού, πριν από την έναρξη της χθεσινής αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Η σύλληψη έγινε περίπου μισή ώρα μετά την αποχώρηση των ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενέργεια του νεαρού καταγράφηκε από τις κάμερες του γηπέδου.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αθλητικής βίας. Ο 26χρονος, που φέρεται ως ο πρωταγωνιστής του χθεσινού επεισοδίου και οδήγησε στη ματαίωση του αγώνα πριν καν ξεκινήσει, είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παράβαση του αθλητικού νόμου σε εκτός έδρας αγώνα του Δικεφάλου.

Τότε κατηγορήθηκε ότι είχε πετάξει φωτοβολίδα εντός του αγωνιστικού χώρου χρησιμοποιώντας εκτοξευτήρα-στυλό.

Στο μεταξύ, επεισόδια σημειώθηκαν χθες έξω από το γήπεδο της Τούμπας μετά τη ματαίωση του αγώνα. Δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν σε οπαδούς που πέταξαν μπουκάλια κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Ακολούθησαν δύο προσαγωγές, οι οποίες όμως δεν μετατράπηκαν σε συλλήψεις καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους, ενώ δηλώθηκαν ότι τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα ενώ πυρπολήθηκαν και έξι κάδοι καθαριότητας.

Θυμίζουμε ότι ο διαιτητής δεν ανακοίνωσε άμεσα την απόφασή του να μη διεξαχθεί ο αγώνας και έμεινε για αρκετές ώρες στα αποδυτήρια, συντάσσοντας -μεταξύ άλλων- το φύλλο αγώνα, το οποίο αναμένεται να είναι επιβαρυντικό για τον ΠΑΟΚ.

Συνεπώς, οι γηπεδούχοι κινδυνεύουν με τιμωρία, που μπορεί να περιλαμβάνει αφαίρεση τριών βαθμών από τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος. 

Ο Όσκαρ Γκαρθία διανυκτέρευσε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

ΙΝΤΙΜΕ

ΠΑΟΚ: Προσχεδιασμένη ενέργεια

Για προσχεδιασμένη ενέργεια των ανθρώπων του Ολυμπιακού μίλησε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος.

Είπε συγκεκριμένα: «Ο Ολυμπιακός ήρθε εδώ με συγκεκριμένο στόχο. Από την αρχή είχαν ψευδαισθήσεις τραυματισμών, επικοινωνίας. Όπως δεν σεβάστηκαν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, έτσι δεν σεβάστηκαν και σήμερα. Κρίνονται όλοι για όσα κάνουν στο ποδόσφαιρο.
Ήταν προκατασκευασμένη η κίνηση για τον Ολυμπιακό. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να ουρλιάζουν, τίποτα άλλο. Δε συνεργάστηκαν με τον γιατρό του αγώνα για τον προπονητή τους. Το μόνο που ήρθαν να κάνουν ήταν να προκαλέσουν, να ανεβάσουν τους τόνους. Έκαναν πολύ μεγάλο αγώνα να το πετύχουν αυτό. Όσοι έχουν έρθει πολλές φορές στο γήπεδο σε τέτοια παιχνίδια αντιλαμβάνονται τι μεγάλος αγώνας έγινε από τον κόσμο για τη συμπεριφορά του.»

Ολυμπιακός: Περιμέναμε μια συγγνώμη

Πριν από την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού ο εκπρόσωπος Τύπου της πειραϊκής ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς, δήλωσε: 

«Υπήρξαν προκλήσεις από πλευράς τόσο στις σουίτες όσο και στη φυσούνα και στα αποδυτήρια. Υπήρξε μια ένταση και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ξέφυγαν. Περιμέναμε για όλα αυτά μια συγγνώμη, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, όπως πριν από λίγες μέρες σε άλλο γήπεδο. Το θέμα είναι ότι έπεσε στον προπονητή ένα ρολό ταμειακής, το οποίο δεν ήταν ανοιχτό και γι' αυτό είχε δύναμη σαν να έπεφτε πέτρα.  Αν θέλουν στον ΠΑΟΚ να γίνουν πραγματικά μια μεγάλη ομάδα, πρέπει να φέρονται με πολιτισμό. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Ωστόσο, εμείς είμαστε Ολυμπιακός και δεν καταλαβαίνουμε από αυτά και από τέτοιες έδρες.» 


πηγή


Πηγή: pancreta