Έργα για αθλητικές υποδομές στο Λασίθι - Ειδήσεις Pancreta

Υπογράφηκαν οι δύο συμβάσεις για έργα αθλητικών υποδομών στο Λασίθι, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Η μία σύμβαση αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο Γήπεδο ποδοσφαίρου Αμμούδας Δήμου Αγίου Νικολάου, προϋπολογισμού 250.000€.

Η δεύτερη σύμβαση αφορά την αποκατάσταση αποδυτηρίων του γηπέδου Αστριτσίου προϋπολογισμού μελέτης περίπου 100.000ευρώ. 

Ο περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε: «Το επόμενο διάστημα θα χρηματοδοτηθούν άλλες 10 περίπου αθλητικές υποδομές, ούτως ώστε μέσα στην επόμενη διετία να μην υπάρχει αθλητική υποδομή στην Κρήτη η οποία να μην πληρεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα αθλήματα γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά για όλα τα αθλήματα.

Μας ενδιαφέρει ο αθλητισμός, γι' αυτό και η περιφέρεια Κρήτης στοχεύει, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, να ολοκληρώσει σε όλη την Κρήτη τις αθλητικές υποδομές οι οποίες είναι απαραίτητες για να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά και νέους στον αθλητισμό».

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη του, τόνισε:

Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι ένα μέρος του συνολικού «πακέτου» παρεμβάσεων με τη βοήθεια της Περιφέρειας στα θέματα του αθλητισμού.

Αναβαθμίζεται συνολικά το τοπίο του αθλητισμού στον τόπο μας.

Για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό έργο διότι ουσιαστικά μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το παλιό γήπεδο και να το ανοίξουμε στην παραλία του προς την αμμουδιά.

Ουσιαστικά αναβαθμίζεται θεαματικά η ποιότητα ζωής στην περιοχή άρα η αξία του έργου δεν είναι τα 250.000€ είναι πολλά περισσότερα γιατί μας λύνει πολλά περισσότερα ζητήματα που δεν μπορούσαν να λυθούν διαφορετικά.

πηγή


Πηγή: pancreta