Ο Π. Πολάκης στην εκδήλωση του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου - Ειδήσεις Pancreta

Την περασμένη Κυριακή  22 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, αποδεχόμενος πρόσκληση του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος», παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  «Μίκης Θεοδωράκης».

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής εξήρε τη δράση του συλλόγου ο οποίος συμβάλλει όχι μόνο στη διάδοση της κρητικής μουσικής, αλλά και στη διατήρηση της φυσιογνωμίας της.

Σας συγχαίρω, τόνισε χαρακτηριστικά, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεις τα ακούσματα και μέσω αυτών τις διαδρομές που  δημιούργησαν πολιτισμό,  σύσφιξαν κοινωνικές σχέσεις,  διατήρησαν ήθη και έθιμα, μίλησαν για μετακινήσεις πληθυσμών, για πολέμους και για τις δυσκολίες των Κρητών στο πέρασμα των χρόνων.

Η παρουσία του Παύλου  Πολάκη  στην εκδήλωση, σε  μια περίοδο που ο πολιτισμός βάλλεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη με την πρόσφατη υποβάθμιση  των πτυχίων των καλλιτεχνών,  πέραν της στήριξης όσων ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική αποκτά και έναν ευρύτερο συμβολισμό αγκαλιάζοντας όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού οι οποίοι όλο και περισσότερο απαξιώνονται.


Πηγή: pancreta.gr