Πυρά ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τις δηλώσεις Λασκαρίδη και την αμηχανία Πλακιωτάκη - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Σειρά αντιδράσεων έχει προκαλέσει από χθες οι προκλητικές και απαξιωτικές δηλώσεις για κυβέρνηση και πρωθυπουργό από εφοπλιστή σχετικά με τις σχέσεις του κλάδου με τις κυβερνήσεις αλλά και η ξεκάθαρη αμήχανη απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Το Κομμουνιστικό κόμμα σχολιάζει σήμερα πως η τοποθέτηση του εφοπλιστή Πάνου Λασκαρίδη και η αμηχανία του υπουργού της Ν.Δ «είναι σοκαριστικές μεν, αναμενόμενες δε, από τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι όντως το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών και των άλλων μερίδων του κεφαλαίου».

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξηγεί πως «η εθελοντική φορολογία, οι φοροαπαλλαγές, τα δεκάδες προνόμια και φυσικά η επίθεση στα δικαιώματα των ναυτεργατών επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές».

«Όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα του πανίσχυρου θεσμικού πλαισίου, που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι διεθνείς οργανισμοί για την προστασία των συμφερόντων των εφοπλιστών. Αυτό το θεσμικό πλαίσιο έχει μάλιστα και συνταγματική κατοχύρωση, άρθρο 107, το οποίο τα άλλα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, έχουν σαν "εικόνισμα", για αυτό κι αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργησή του» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ακολούθησε κριτική και από το ΜέΡΑ25 που τονίζει πως η εικόνα του υπουργού και ο «τρόπος» απάντησης του εφοπλιστή «είναι χαρακτηριστικά της χρεοδουλοπαροικίας η Ελλάς, όπου η παρασιτική ολιγαρχία ανθεί, μεταξύ της οποία και οι Έλληνες εφοπλιστές με σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές, στις πλάτες βεβαίως του ελληνικού λαού».


Πηγή: efsyn.gr