«Ανασχηματισμός» υπό την εισήγηση Τσίπρα στην κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ - Ειδήσεις Pancreta
Μεγάλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προωθεί ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νάσο Ηλιόπουλο για νέο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος. Οι προτάσεις του προέδρου του κόμματος αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σήμερα το μεσημέρι.

Δύο κομβικές αλλαγές προσώπων για την εσωκομματική δομή του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα που διαρρέουν από χθες το βράδυ στον Τύπο, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, σε μία περίοδο που θεωρείται «κρίσιμη» για την εσωτερική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δρομολογείται το συνέδριο του, όπως ανέφερε τόσο το documentonews όσο και το CNN.gr, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και τον Νάσο Ηλιόπουλο για νέο εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εισηγείται το συνέδριο του κόμματος να διεξαχθεί εντός του 2021 ενώ τον νυν γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη προτείνει για τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Κατά τις πληροφορίες του DocumentoNews ωστόσο, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την περίπτωση του Νάσου Ηλιόπουλου δεν προχωράει λόγω της προτίμησης του ίδιου να παραμείνει επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτής Πόλης», της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σήμερα το μεσημέρι στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος η οποία συνεδριάζει.


Πηγή: thepressproject.gr