Μητσοτάκης: Κλείνει ένας ολέθριος κύκλος - Ειδήσεις Pancreta

Μαζική προσέλευση στις κάλπες και ισχυρή λαϊκή εντολή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Θησείο ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «κλείνει ένας ολέθριος κύκλος που έζησαν οι Έλληνες» και άσκησε δριμεία επίθεση εκ νέου στην κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τις γνωστές του δεσμεύσεις για μείωση φορολογίας αλλά και ενίσχυση της αστυνόμευσης, καθώς και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου από τον πρώτο μήνα.

Επίσης, εξήγγειλε «κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη πρόκειται για διατάξεις «που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. καταδίκασε κατά την ομιλία του την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice και τόνισε ότι «στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει», απευθυνόμενος, όπως είπε, «στα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες».

Ζήτησε πάλι αυτοδυναμία

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε την εκβιαστική του έκκληση για ψήφο στη Ν.Δ. με στόχο την αυτοδυναμία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι Έλληνες υπέφεραν και κουράστηκαν πολύ. Δεν αντέχουν νέα πειράματα. Ούτε νέες περιπέτειες από ασταθείς ισορροπίες και κομματικά παζάρια».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη από καθαρή πολιτική λύση και καθαρό πολιτικό ορίζοντα, έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» είπε και τόνισε πως «δεν είναι ώρα για μεσοβέζικες λύσεις», καθώς και ότι «κανείς δεν θα απουσιάζει απ' αυτή την κάλπη».

«Υπογράφουμε μια νέα συμφωνία αλήθειας και προόδου» τόνισε επαναλαμβάνοντας το αίτημά του να του δώσει ο λαός ισχυρή εντολή.

«Η Ελλάδα και η νεολαία αφήνει πίσω το κακό της παρελθόν», είπε ακόμη.

Σύνδεση μισθών με ανάπτυξη

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ν.Δ. συνδέει την αύξηση των μισθών με την ανάπτυξη και σημείωσε ότι σε τρία χρόνια ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να φτάσει τα 731 ευρώ.

«Θέλω να αναστηθεί η μεσαία τάξη, την οποία διέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο σημείωσε ότι «αλλάζουμε ρότα, μεγαλώνουμε την περιουσία».

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «δημοψήφισμα διχασμού και εξαπάτησης» και ότι «μας φόρτωσε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο».

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει αυτή η καταστροφική κυβέρνηση θα είχαμε αποφύγει αυτή τη δεύτερη περίοδο κρίσης», είπε ακόμη κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χρέωσε τη χώρα με 100 δισ. ευρώ.

«Σαν σήμερα ο κ. Τσίπρας υποκρινόταν ότι τάχα το μνημόνιο τελείωνε ενώ είχε δεσμεύσει τη χώρα σε δυσβάσταχτα πλεονάσματα για πολλές δεκαετίες», είπε στη συνέχεια.

«Ήρθαν στην εξουσία με ψέματα. Κυβέρνησαν με αλαζονεία και πρωτοφανή ανικανότητα. Και φεύγουν χωρίς καν να έχουν καταλάβει γιατί τους έδειξε το δρόμο της εξόδου ο ελληνικός λαός», συνέχισε.

«Aπό την καρδιά της πρωτεύουσας, στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα γυρίζουμε σελίδα! Ψηφίζουμε και ελπίζουμε. Ψηφίζουμε και αρχίζουμε μια νέα πορεία!. Το βράδυ της 7ης Ιουλίου Θα ανατείλει η φωτεινή Ελλάδα που μας αξίζει », είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του.

«Ολοκληρώνουμε ένα διαφορετικό αγώνα που επέλεξα να είναι διαφορετικός» και «αύριο θα βρίσκομαι στη Μακεδονία μας» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., που το βράδυ της Παρασκευής θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr