«Ρουκετομαχία» για τα πυρομαχικά της Σαουδικής Αραβίας - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Η συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία προκάλεσε τη σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε την ύπαρξη ενός «ενδιάμεσου» ο οποίος επιχείρησε «να εισπράξει λιγότερα έσοδα το ελληνικό δημόσιο» ενώ ο υπ. Εθνικής Άμυνας, τόνισε πως «το παραμύθι τελειώνει εδώ». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε έξι ερωτήματα, ισχυριζόμενος πως δεν έλαβε απάντηση. Μετά από εξαντλητική συζήτηση στη Βουλή, δεν έγινε ουσιαστική κουβέντα για «τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη», που έθεσε εύστοχα ο Ν. Φίλης.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντάλλαξαν «πυρά» 

Αν και αρκετοί χαρακτήρισαν «μάχη των μαχών» την επερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τη συμφωνία πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, η συζήτηση που κράτησε περισσότερο από έξι ώρες, δε ξέφυγε από τα όρια της μικροπολιτικής.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση αντάλλαξαν «πυρά» σε υψηλούς τόνους παρουσιάζοντας τη δική τους αλήθεια χωρίς όμως να συζητήσουν επί της ουσίας τα θέμα που έθεσε ο Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε διατυπώσει την άποψη ότι η συζήτηση για τους εξοπλισμούς στη Σαουδική Αραβία πρέπει να υπακούσει στα ψηφίσματα του ευρωκοινοβουλίου -το τελευταίο είναι τον Ιούνιο- που αποφαίνεται ότι «είμαστε σε μια ανθρωπιστική κρίση και ότι η εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας είναι άμεση και εις βάρος αμάχων».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Πηγή: pancreta