Φόρος τιμής στον Αλέκο Παναγούλη, 41 χρόνια μετά το... «τροχαίο» - Ειδήσεις Pancreta

Από την εκδήλωση για τα 41 χρόνια από τον θάνατο του Αλέκου Παναγούλη, την Πρωτομαγιά του 1976.

Την μνήμη και τον ηρωισμό του Αλέκου Παναγούλη τίμησαν φορείς και πολίτες στην Επισκοπή πεδιάδος, στο Αργυράκειο Μουσείο όπου φυλάσσεται και το αυτοκίνητο στο οποίο έχασε τη ζωή του την Πρωτομαγιά του 1976, σε ένα περίεργο τροχαίο δυστύχημα.

Στο μουσείο  πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου καθώς και ομιλίες και έκθεση ντοκουμέντων από τον αντιδικτατορικό αγώνα. Στην δράση του Αλέκου Παναγούλη αναφέρθηκε κατά την ομιλία του ο υποστράτηγος  εν αποστρατεία και δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου Γιάννης Χριστάκης. Έκανε εκτενείς αναφορές  στην βομβιστική απόπειρα δολοφονίας κατά του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδοπουλου, που οργάνωσε ο Παναγούλης, στην σύλληψη, φυλάκιση και βασανισμούς που υπέστη αλλά και στον θάνατό του,  που αποδόθηκε σε τροχαίο δυστύχημα τα αίτια του οποίου παραμένουν " γρίφος" ως σήμερα.

Ο Γιάννης Αργυράκης, διευθυντής του Αργυράκειου Μουσείου έκανε λόγο για μια «κιβωτό αντίστασης και γνώσης» αναφερόμενος συγκινημένος στον πατέρα του αείμνηστο Μιχάλη Αργυράκη ιδρυτή του μουσείου ο οποίος και με την άδεια της οικογένειας Παναγούλη έφερε πριν πολλά χρόνια στην Κρήτη το ιστορικό αυτοκίνητο του Αλέκου.

πηγή


Πηγή: pancreta