Συνεχή καλέσματα για τα συλλαλητήρια στην Κρήτη ενάντια στον Ομπάμα - Ειδήσεις Pancreta

Μαζική συμμετοχή αναμένεται στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στην Κρήτη, ενάντια στην επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα. Συνεχή είναι τα καλέσματα φορέων και οργανώσεων του νησιού, καθώς την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις στα Χανιά ενώ άλλη μια αναμένεται στο Ηράκλειο.

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα. Η μία θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα από την Επιτροπή Ειρήνης στην πλατεία Νέων Καταστημάτων και η δεύτερη από την Πρωτοβουλία Ενάντια στην Επίσκεψη Ομπάμα στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά, απηύθυνε η Λαική Ενότητα ενώ το ίδιο έπραξε με ανακοίνωσή της και η ΕΛΜΕ Χανίων.

Όσον αφορά το Ηράκλειο, ανάλογο κάλεσμα απηύθυναν το Μ-Λ ΚΚΕ και η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών νομού Ηρακλείου για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας.

Κοινή συνισταμένη των διαδηλώσεων, η αντίθεση με την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, η οποία συμπίπτει με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η ιμπεριαλιστική πολιτική των πολέμων που ακολουθείται από το ΝΑΤΟ γενικότερα αλλά και η διαφαινόμενη χρήση της βάσης της Σούδας στις επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή.

πηγή


Πηγή: pancreta