Ως ύποπτοι για κακούργημα καλούνται οι αστυνομικοί για τον θάνατο Μανιουδάκη - Ειδήσεις Pancreta
Σε ανωμοτί εξηγήσεις για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, καλούνται οι τέσσερις αστυνομικοί
 

Ως ύποπτοι για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη στις Βρύσες Χανίων καλούνται οι τέσσερις αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Σούδας, τους οποίους η οικογένεια του θύματος κατηγορεί ως υπαίτιους για τον χαμό του. Το περιστατικό συνέβη την 1η Σεπτεμβρίου 2023, όταν ο 58χρονος κατέρρευσε μπροστά στους αστυνομικούς που τον είχαν σταματήσει για έλεγχο και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, του είχαν περάσει χειροπέδες για κατασχεθείσα μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Για τη σημαντική εξέλιξη ανήρτησε σχετικό κείμενο ο γιος του θύματος Αναστάσης Μανιουδάκης, σχεδόν τρεις μήνες μετά τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κι έκαναν λόγο για χτυπήματα των αστυνομικών στο κεφάλι και το σώμα του θύματος, υλικό που οδήγησε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες θανάτου του 58χρονου. Έτσι, οι εμπλεκόμενοι καλούνται να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού.

Ωστόσο, ο γιος του θύματος στην ανάρτησή του καταγγέλλει επώνυμα και εισαγγελέα «που προσπάθησε να συμβάλει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης, από την πρώτη στιγμή – λειτουργώντας σαν εργαλείο του κρατικού μηχανισμού – που θέλει να συγκαλύπτει γεγονότα σαν και αυτά της υπόθεσης του πατέρα μου».


Πηγή: efsyn.gr