Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση 100 υπόγειων κάδων σε περιοχές του Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

Αυτοψία του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού

Αυτοψία στις εργασίες τοποθέτησης των νέων υπόγειων κάδων πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας 15/4 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη.

Πρόκειται για 100 νέους υπόγειους κάδους που τοποθετούνται σε σημεία των περιοχών Μπεντεβή, Κηπούπολης, Κνωσσού, πάρκου Ερυθραίας, Αγίου Κωνσταντίνου, Μασταμπά και Ατσαλένιου, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή 19/4. Υπενθυμίζεται ότι κάθε κάδος έχει χωρητικότητα όσο 2,5 συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποκομιδής, τον εξορθολογισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και την αισθητική αναβάθμιση των σημείων, γεγονός που βελτιώνει και την καθημερινότητα των περιοίκων.

Το έργο εντάσσεται στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ενώ σε δεύτερο χρόνο, η Δημοτική Αρχή σκοπεύει να επαναφέρει το ζήτημα για την εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων και σε περιοχές εντός των τειχών, σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία.


Πηγή: pancreta.gr