Πασχαλινές λαμπάδες για τα παιδιά που φιλοξενεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η - Ειδήσεις Pancreta

Χαμόγελα στα παιδιά που φιλοξενούν οι δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» θα σκορπίσουν τα μέλη των επτά Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η.) του Δήμου Ηρακλείου κατασκευάζοντας Πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες θα τους δοθούν το Πάσχα.

Η πρωτοβουλία ελήφθη από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Γιώργο Τσαγκαράκη και η δράση υλοποιείται υπό το συντονισμό του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Παιδιού, με τη συμμετοχή των ομάδων εργοθεραπείας τους και σε συνεργασία με τον Οργανισμό "Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Για να επιτευχθεί ο στόχος ώστε να κατασκευαστούν περισσότερες Πασχαλινές λαμπάδες λειτουργεί  δημιουργικό εργαστήρι από τις ομάδες ωφελουμένων - μελών των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η, με το συντονισμό και την καθοδήγηση των εργοθεραπευτών των Κέντρων και σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Εθελοντικού Δημιουργικού Εργαστηρίου του Οργανισμού "Το Χαμόγελου του Παιδιού" Μακρυδάκη Χαρά.

Τα μέλη των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. Αγίας Τριάδας, Κέντρου, Κατσαμπά, Πόρου, Δειλινών, Φορτέτσας και Αλικαρνασσού συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό και προθυμία, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για την κατασκευή όσο γίνεται περισσότερων λαμπάδων, με στόχο τη στήριξη των δράσεων για τα παιδιά που στηρίζει ο οργανισμός πανελλαδικά, εν όψει του Πάσχα.


Πηγή: pancreta.gr