Ευχάριστα για τον 34χρονο Δημήτρη: Εξιτήριο έναν μήνα μετά τη φονική επίθεση στο Γκάζι - Ειδήσεις Pancreta

Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» και τη Νευροχειρουργική Κλινική παίρνει ο ο 34χρονος Δημήτρης από τα Μάλια Κρήτης που πυροβολήθηκε εξ επαφής, πριν ένα μήνα στο Γκάζι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. 

Αρχές του νέου έτους, ο 34χρονος είχε βγει από τη μηχανική υποστήριξη και είχε καταγραφεί βελτίωση της υγείας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης είχε δεχτεί σφαίρα στο κεφάλι και είχε χειρουργηθεί στις 18 Δεκεμβρίου, με τη βοήθεια συστήματος νεύρο-πλοήγησης που ελαχιστοποιεί τις χειρουργικές βλάβες του εγκεφάλου. Ο τραυματισμός του ήταν εξαιρετικά σοβαρός, καθώς το βήμα δεν είχε βγει από το κρανίο του αλλά είχε μείνει κολλημένο στον εγκέφαλό του, πάνω σε οστό.

Ο 34χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, αναμένεται σήμερα, Δευτέρα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στην Κρήτη, όπου η υγεία του θα παρακολουθείται από γιατρούς του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο αδελφός του Δημήτρη, Γιάννης, είχε τραυματιστεί πιο ελαφρά και από τις 22 Δεκεμβρίου βρίσκεται σπίτι του στα Μάλια, ενώ ο 28χρονος Φραγκίσκος είχε επίσης δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι και έχει επιστρέψει στην Κρήτη, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και αφαιρέθηκαν επιτυχώς οι οκτώ βίδες που είχαν τοποθετηθεί στη γνάθο του.

Την ίδια ώρα, ο 37χρονος πιστολέρο αναζητείται ακόμα από τις ελληνικές αρχές, έναν μήνα μετά τη φονική επίθεση στο Γκάζι. Πιθανό θεωρείται πλέον το ενδεχόμενο ο μαφιόζος -γνωστός στις αρχές και για άλλες δράσεις- να έχει διαφύγει στο εξωτερικό. 

Αντιθέτως, ο 33χρονος συνεπιβάτης οδηγήθηκε στη φυλακή μετά την απολογία και κατηγορείται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και έχει υποστηρίξει πως δεν γνώριζε ότι ο καταζητούμενος φίλος του είχε μαζί του όπλο. 


Πηγή: efsyn.gr