Τσιόδρας: «Στο Λασίθι επικρατεί η μετάλλαξη του κορονοϊού» - Ειδήσεις Pancreta
Σ. Τσιόδρας
EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
Επιβεβαίωση των πληροφοριών των τελευταίων ημερών για κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στο Λασίθι έδωσε μιλώντας στη Βουλή ο επικεφαλής της επιτροπή Λοιμωξιολόγων Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ο κ. Τσιόδρας μάλιστα όχι απλά επιβεβαίωσε πληροφορίες για την ύπαρξη κάποιων κρουσμάτων της μετάλλαξης, όπως είχε μεταδώσει η «Εφ.Συν.» ήδη από τις 31 Ιανουαρίου, αλλά τόνισε πως «η μετάλλαξη του ιού επικρατεί στο Λασίθι, κυρίως σε ασυμπτωματικούς και μεσήλικες, κάτι που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό». 

Σχετικά με την μετάλλαξη, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε πως το  νέο στέλεχος επικρατεί όταν του δίνονται οι συνθήκες για την μετάδοσή του, ενώ ανέφερε πως αν επικρατήσει η μετάλλαξη στη χώρα μας, τότε θα έχουμε πρόβλημα τον Μάρτιο. Διευκρίνισε μάλιστα πως άλλο είναι η μετάλλαξη και άλλο η παραλλαγή του ιού, καθώς «παραλλαγή σημαίνει πολλές μεταλλάξεις μαζί.

Σε σχέση με τα κρούσματα στα παιδιά (σ.σ. πολλά εκ των οποίων καταγράφονται στον Αγιο Νικόλαο) ο κ. Τσιόδρας είπε: «Η επιδημία ακόμη δεν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τα παιδιά, καθώς επίσης δεν νοσούν τόσο σοβαρά.  Ωστόσο μπορούν ακόμη να μεταδώσουν ή να κολλήσουν τη νόσο στην οικογένειά τους».


Πηγή: efsyn.gr