Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί της Κρήτης για τις κάμερες - Ειδήσεις Pancreta
Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια διοργανώνουν εκ νέου στις πόλεις της Κρήτης οι εκπαιδευτικοί, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας αλλά και στην βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στα σχολεία.

Η κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 19 Μαΐου σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο, απαιτώντας να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία αλλά και να μην εφαρμοστεί η τροπολογία της υπουργού Παιδείας για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Στο Ηράκλειο, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», αλλά και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, στη 1 το μεσημέρι.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση.

«Το βαθιά αντιδραστικό  αυτό μέτρο προσβάλλει κάθε έννοια εργασιακής δημοκρατίας, παιδαγωγικής ελευθερίας, επιστημονικής δεοντολογίας και συλλογικής ευπρέπειας και ως τέτοιο κρίνεται ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ», αναφέρει η «Αγωνιστική Παρέμβαση» σε ανακοίνωσή της, η οποία καλεί τους πολίτες στην κινητοποίηση.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12:30 το μεσημέρι και στα Χανιά, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

«Νομοθετούν διατάξεις που στο παρελθόν έχουν απορριφθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων, κάνοντας λόγο για μια σειρά αλλαγές που οδηγούν την εκπαίδευση προς τα πίσω.

Σημειώνεται ότι και η ΣΕΠΕ Χανίων έχει προαναγγείλει στάση εργασίας, την Τρίτη 11 με 2 το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετέχει στην κινητοποίηση.

Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, στο Δημαρχείο της πόλης, ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιεράπετρας «Μαρία Λιουδάκη» καλεί σε κινητοποίηση στις 12 το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Π.Ε. Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr