Τον Αλ. Μαρκογιαννάκη πρότεινε ο Στ. Αρναουτάκης για τον ΟΑΚ - Ειδήσεις Pancreta

Τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, πρότεινε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, προκειμένου να οριστεί από την κυβέρνηση για επικεφαλής του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, προκειμένου, όπως είπε, να προωθηθεί με ενότητα κάθε ενέργεια στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ.

Την πρόταση αυτή έκανε ο κ. Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου με το θέμα τον ΒΟΑΚ και τη διοίκηση του ΟΑΚ.

Στην τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης έκανε λόγο για την κοινή διεκδίκηση που πρέπει να υπάρξει από τους αιρετούς και φορείς της Κρήτης, τονίζοντας ότι με τον Αλ. Μαρκογιαννάκη επικεφαλής του ΟΑΚ, «θα προωθηθεί με ενότητα κάθε ενέργεια στην υλοποίηση του ΒΟΑΚ».

Ο κ. Αρναουτάκης τόνισε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να δείξει όλη η Κρήτη ότι είναι ενωμένη και να προχωρήσουν όλα τα έργα του πολύπαθου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης από κοινού.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης έκανε ιστορική αναφορά στον ρόλο της Περιφέρειας και στο χρονικό των ενεργειών για τον ΒΟΑΚ, εξηγώντας πως οι εκάστοτε κυβερνήσεις δεν έδωσαν λύση παρά την απόλυτη αρμοδιότητα που είχαν ενώ υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι η Περιφέρεια διεκδικεί ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.

Επίσης ανέφερε ότι «όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά δεν είχαν προετοιμάσει το έργο όπως θα έπρεπε», προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι κρητικοί με διόδια, κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι και η οδηγία από την Ε.Ε..

Τέλος ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «είναι απαραίτητο να προχωρήσουν οι μελέτες, όχι μόνο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα αλλά και για τον Νότιο, προκειμένου να μπορέσουν να διεκδικηθούν πόροι από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Αλ. Μαρκογιαννάκης: «Τον ευχαριστώ διπλά γιατί αποδέχεται εμμέσως την δική του αδράνεια»

Σκληρή και συνάμα ειρωνική ήταν η απάντηση του Αλ. Μαρκογιαννάκη στην πρόταση του περιφερειάρχη για να οριστεί επικεφαλής του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη για την πρόταση, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «αποδέχεται εμμέσως την δική του ανυπαρξία και αδράνεια όσον αφορά στις κινήσεις του για τον Β.Ο.Α.Κ.».

Επίσης υπογράμμισε ότι «οι δικοί του χειρισμοί δεν θα πρέπει να κρύβονται στο εκάστοτε πρόσωπο που θα αναλάβει την διοίκηση του ΟΑΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλ. Μαρκογιαννάκη:

«Ευχαριστώ τον κ. Αρναουτάκη για την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό μου σχετικά με το ενδεχόμενο να αναλάβω την Προεδρία του ΟΑΚ κατόπιν δικής του πρότασης ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τον ευχαριστώ διπλά γιατί αποδέχεται εμμέσως την δική του ανυπαρξία και αδράνεια όσον αφορά στις κινήσεις του για τον Β.Ο.Α.Κ.

Να του θυμίσω βέβαια ότι οι δικοί του χειρισμοί δεν θα πρέπει να κρύβονται στο εκάστοτε πρόσωπο που θα αναλάβει την διοίκηση του ΟΑΚ Α.Ε.

Θα μπορούσε όμως να με προτείνει ο ίδιος ως ένα εκ των δύο μελών του Δ.Σ που δικαιούται ως Περιφέρεια κατέχοντας το 22% του Οργανισμού».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr