Καταδικάστηκαν για βιασμό αλλά θα στηρίξουν τη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν οι δύο νεαροί Βρετανοί για τον βιασμό μιας 18χρονης ομοεθνούςς τους στα Μάλια τον Ιούλιο του 2015.

Οι δύο 24χρονοι Βρετανοί κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι και στο Εφετείο, με την ποινή τους να μειώνεται κατά ένα έτος σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5 χρόνων, ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς και οι δύο ήταν 20 χρόνων κατά τη διάπραξη του βιασμού.

Όπως πρότεινε ο εισαγγελέας, η ποινή θα ανασταλεί αν καταβάλουν έκαστος 6.000 ευρώ σε διάστημα 5 μηνών στη Στέγη Ανηλίκων Ηρακλείου.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό έγινε με τη συγκατάθεση της συμπατριώτισσας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή Βρετανίδα, την ημέρα που γιόρταζε τα 18α γενέθλιά της, βγήκε με τις φίλες της σε μπαρ των Μαλίων, όπου βρισκόταν και η παρέα των δύο Βρετανών. Οι δύο παρέες, αφού είχαν ήδη καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, έφυγαν από το μπαρ και στη συνέχεια, σύμφωνα με τη 18χρονη, οι δύο νεαροί την οδήγησαν σ' ένα δωμάτιο και τη βίασαν.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr