Πάρκο του Ηρακλείου στη Χρυσή Αυγή - Προς ανάκληση η απόφαση - Ειδήσεις Pancreta

Βαριά εκτεθειμένος βρίσκεται ο Δήμος Ηρακλείου μετά τη δωρεάν παραχώρηση δημοτικού χώρου σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής για την τέλεση προπονήσεων σε πολεμικές τέχνες και... αρχαιοελληνικά αθλήματα.

Με κατά πλειοψηφία απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο στις 23 Απριλίου ενέκρινε την παραχώρηση έκτασης 2 στρεμμάτων στο εγκαταλειμμένο πάρκο Σκαφιδαρά, στα δυτικά όρια της πόλης στο Αθλητικό Σωματείο Μαχητικών Αθλημάτων (ΑΣΜΑ) με την κωδική ονομασία «Παγκρατιστές» για διεξαγωγή προπονήσεων και διαφόρων ειδών εκδηλώσεων.

Εκπρόσωπος του συγκεκριμένου Σωματείου, ο οποίος υπέβαλε και τη σχετική αίτηση στον Δήμο  Ηρακλείου είναι ο Μιχάλης Δεληγιαννάκης (γνωστότερος ως «Κροκόδειλος») ο οποίος εκτός από αθλητής και εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών έχει υπάρξει και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη ενώ είναι και ενεργό μέλος της οργάνωσης.

Πριν από 4 χρόνια μάλιστα είχε καταγγελθεί από γονείς του Εθνικού Γυμναστικού Ομίλου Ηρακλείου ότι όντας, τότε μέλος της διοίκησης, χρησιμοποιούσε παράνομα τις εγκαταστάσεις του Συλλόγου για τη δημιουργία σχολής εκπαίδευσης Χρυσαυγιτών, με την εγκατάσταση στίβου μάχης και ιδιωτικού γυμναστηρίου. Σε εκείνη την περίπτωση ο χώρος ανήκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και είχε παραχωρηθεί στο σωματείο του ΕΓΟΗ.

Το συγκεκριμένο στέλεχος μάλιστα είχε εμφανιστεί και σε διάφορες φωτογραφίες της Χρυσής Αυγής  σε διοργανώσεις αθλητικών κατασκηνώσεων με αρχαιοελληνικά αθλήματα και αυτοσχέδιους αγώνες πάλης.

Η ψήφιση της συγκεκριμένης παραχώρησης προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ηρακλείου, η οποία σύσσωμη καταψήφισε τη σχετική εισήγηση.  Ωστόσο, η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των της διοικούσας παράταξης και μετά από εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Στέλλας Αρχοντάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιοποίηση του θέματος και η εξακρίβωση της ταυτότητας του συγκεκριμένου συλλόγου οδηγεί τον δήμο Ηρακλείου σε υπαναχώρηση καθώς προγραμματίζεται έστω και κατόπιν εορτής η αναστολή της συγκεκριμένης απόφασης παραχώρησης.


Πηγή: efsyn.gr