Παράπονα Αυγενάκη στον δήμαρχο για τα έργα - Ειδήσεις Pancreta

Συνεχίζεται το «μπρα ντε φερ» μεταξύ του γραμματέα της ΝΔ και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Ο βουλευτής έστειλε επιστολή στον δήμαρχο, την παράταξη του οποίου στηρίζει η ΝΔ, ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση στα έργα ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Ο κ. Αυγενάκης μιλά για τεράστια ζημιά των εμπόρων από τα έργα του Δήμου.

Ο κ. Αυγενάκης τονίζει ότι έγινε αποδέκτης παραπόνων από εμπόρους και καταστηματάρχες, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις επιχειρήσεις τους από τα έργα ανάπλασης.

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν οδηγήσει σε τεράστια πτώση του τζίρου των καταστημάτων, ειδικά επί των οδών Αβέρωφ, Δικαιοσύνης, Ίδης, Καλοκαιρινού και 1821 ενώ έχει μειωθεί και η διέλευση των πολιτών.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ζητάει από τον δήμαρχο απαντήσεις, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ανάπλασης καιτην περίοδο που θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη στον δήμαρχο Ηρακλείου:

Με την παρούσα επιστολή επιτρέψτε μου να σας εκφράσω την ανησυχία μου για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εμπόρους και καταστηματάρχες μερικών από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πόλης μας, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έχουν προκύψει από τις εργασίες για την ανάπλαση του κέντρου του Ηρακλείου.  

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν οδηγήσει σε τεράστια πτώση του τζίρου των καταστημάτων των οδών Αβέρωφ, Δικαιοσύνης, Ίδης, Καλοκαιρινού και 1821, προκαλώντας σημαντική ζημιά. Μάλιστα, έχει μειωθεί δραστικά ακόμη και η διέλευση των πολιτών για τη διερεύνηση της εμπορικής ζώνης και των αγαθών και προϊόντων των καταστημάτων των εμπορικών αυτών δρόμων, θέματα που ίσως ήδη γνωρίζετε.

Παρακαλούμε πολύ όπως μας ενημερώσετε για:

  1. το χρονοδιάγραμμα των εργασιών ανάπλασης 
  2. την περίοδο που θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  3. τυχόν σχεδιασμό από πλευράς Δήμου για τη στήριξη των εμπόρων και καταστημάτων της περιοχής που επηρεάζονται δυσμενώς από τις εργασίες ανάπλασης ή/και από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αναγκαστικά λόγω των έργων έχουν γίνει.

πηγή


Πηγή: pancreta