«Θαυματουργός καφές» για εγκύους μέσω... Διαδικτύου - Ειδήσεις Pancreta

Στη σύλληψη ενός Έλληνα προχώρησε την Τρίτη η αστυνομία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 60χρονος πωλούσε ένα δικό του σκεύασμα το οποίο είχε βαφτίσει «βιολογικό καφέ» και ισχυριζόταν ότι επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, ενώ αποτρέπει την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.

Η υπόθεση διερευνήθηκε όταν υπήρξαν καταγγελίες από χρήστες του Διαδικτύου ότι χρήστης κλειστής ομάδας του Facebook είχε αναρτήσει αγγελία με την οποία πωλούσε αυτόν τον «θαυματουργό καφέ», υποσχόμενος ότι η κατανάλωσή του επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στις εγκυμονούσες, αποτρέποντας την αποβολή κατά τη διάρκεια της κυοφορίας.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την Τρίτη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε τον κατηγορούμενο τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένο χαρτονόμισμα για την πώληση του σκευάσματος.

Κατά τις έρευνες στο σπίτι του εντοπίστηκαν

  • δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με σκόνη καφέ χρώματος και κόκκους πράσινου χρώματος αγνώστου προελεύσεως, συνολικού μικτού βάρους (18) γραμμαρίων,
  • το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των (50) ευρώ και
  • κινητό τηλέφωνο.

Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο... θαυματουργός καφές απεστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις.

πηγή


Πηγή: pancreta