Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο - Ειδήσεις Pancreta

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση με φορτηγό στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

«Το πρόσωπο που ανέλαβε την εκτέλεση της επιχείρησης (...) στο Βερολίνο είναι ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους και εκτέλεσε την επιχείρηση ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα να στοχοθετηθούν οι υπήκοοι των χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό» που πολεμά το ΙΚ, διευκρινίζεται από το Amaq.

Από το χτύπημα, δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 48 τραυματίστηκαν, στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ.

Εν τω μεταξύ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί, όπως προειδοποιεί η γερμανική αστυνομία. 

Ελεύθερος αφέθηκε από τις γερμανικές αρχές ο ύποπτος που συνελήφθη για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη Δευτέρα. 

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου.

«Οι εμπειρογνώμονες της μονάδας εγκληματολογικών ερευνών δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν ως αυτή την στιγμή την παρουσία του υπόπτου στην καμπίνα του φορτηγού» προστίθεται στην ανακοίνωση.

πηγή


Πηγή: pancreta