Σαρωτική επέλαση της γρίπης στα παιδιά - Τι γίνεται με τις απουσίες στα σχολεία - Ειδήσεις Pancreta

Σαρωτική επέλαση της γρίπης στα παιδιά καταγράφουν οι γιατροί, με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν.

Την ίδια ώρα, οι γονείς ανησυχούν από το γεγονός, ότι λόγω της έξαρσης της γρίπης, τα παιδιά ήδη έχουν μαζέψει πολλές απουσίες, από την μέση της χρονιάς και χωρίς να υπάρχει πλέον η πρόβλεψη των δικαιολογημένων απουσιών.

Με το ισχύον σύστημα προβλέπονται συνολικά 117 απουσίες, ωστόσο, όπως ενημερώνουν τα σχολεία στους αγωνιούντες γονείς, το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ πιθανό να εκδώσει εγκύκλιο ειδικά για το σβήσιμο των απουσιών λόγω της γρίπης.

Γι' αυτό συστήνουν στους γονείς να παίρνουν σχετική βεβαίωση ασθένειας από τους παιδιάτρους.

Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν

Μιλώντας στο Mega ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, είπε ότι 1 στα 10 παιδιά που φτάνουν στα ιατρεία για να εξεταστούν, θέλει νοσηλεία.

«Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία ασφυκτιούν», σημείωσε.

Ο γιατρός εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο τα παιδιά που νοσούν, να βρουν κρεβάτι στα νοσοκομεία.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί κρεβάτι γιατί εκτός του ότι είναι πάρα πολλά τα παιδιά που νοσούν, όταν βάζεις ένα παιδί στο νοσοκομείο θα πρέπει να το βάλεις σε ένα δωμάτιο με άλλα παιδιά, με όμορες ασθένειες».

«Υπάρχει επικράτηση της γρίπης Α κατά 90% και κατά 10% της γρίπης Β. Η γρίπη δεν είναι μία απλή ασθένεια, ειδικά όταν τα παιδιά είναι μικρά, κάτω του ενός έτους», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο για τη γρίπη έχουν εμβολιαστεί μόλις 450.000 παιδιά, ένα ποσοστό που θεωρεί μικρό και καθιστά ευάλωτα τα παιδιά απέναντι στον ιό.

Η σύστασή του ήταν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, καθώς το εμβόλιο της γρίπης μειώνει τη νοσηρότητα και τη σοβαρότητα της νόσου.

Ο κ. Μαζάνης δήλωσε πως η χρήση μάσκας, αν και δεν είναι υποχρεωτική, μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό της νοσηρότητας.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί περιστατικά στρεπτόκοκκου. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς είναι ο πυρετός, ο πόνος στο λαιμό και το πρήξιμο των αδένων.

Τέλος, ο κ. Μαζάνης τόνισε πως όλες οι ενδείξεις από τον Παγκόσμου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα παρουσιαστεί έξαρση των ιώσεων.


Πηγή: tvxs.gr