Πέρασαν οι κυρώσεις κατά Τουρκίας με ήττα Τραμπ στη Γερουσία - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Εγκρίθηκε ο νόμος που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία μετά από την άρση του προεδρικού βέτο και από τα δύο σώματα του Κογκρέσου. «Eίναι μια σοβαρή ευθύνη» δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Μιτς ΜακΚόνελ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέστη μεγάλη ήττα στη Γερουσία των ΗΠΑ, καθώς με ψήφους Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών ακυρώθηκε το βέτο που είχε βάλει στο αμυντικό νομοσχέδιο (NDAA) των 740 δισ. δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Γερουσιαστές αποφάσισαν την Παρασκευή με 80 ψήφους υπέρ και 12 κατά να περιορίσουν τη συζήτηση για το νομοσχέδιο στις 30 ώρες.

Σε δεύτερη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε εντός της ημέρας η Γερουσία ενέκρινε με 81 ψήφους υπέρ και 13 κατά την άρση του προεδρικού βέτο, κατοχυρώνοντας ουσιαστικά ως νόμο του κράτους το αμυντικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας. 

«Είναι μια σοβαρή ευθύνη», δήλωσε ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ ο οποίος στήριξε την παράκαμψη του βέτο.

Είναι η πρώτη φορά που ακυρώνεται βέτο του προέδρου Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει ασκήσει εννιά φορές βέτο σε νομοσχέδια κατά τη διάρκεια της θητείας του. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της ακύρωσης του βέτο του προέδρου. 


Πηγή: euro2day.gr