Τον πολιούχο της Άγιο Μηνά τιμά σήμερα η πόλη του Ηρακλείου - Ειδήσεις Pancreta
Από παλαιότερο εορτασμό του Αγίου Μηνά. Φωτογραφία αρχείου
 
Τον πολιούχο της πόλης, τον Άγιο Μηνά, τιμά σήμερα το Ηράκλειο, με τα μέτρα για την πανδημία να έχουν διαφοροποιήσει τον εορτασμό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία πιστών στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου και της εικόνας του Αγίου.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, σε δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου του Μεγάλου Κάστρου ανέφερε: «Σύμβολο πίστεως, ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, ο Άγιος Μηνάς συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική πορεία της πόλης μας μέσα στον χρόνο. Στη δύσκολη αυτή περίοδο για τον τόπο μας, που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την εξάπλωση και τις συνέπειες της πανδημίας, η εορτή του Αγίου Μηνά, μαζί με την ψυχική ανάταση και τη θρησκευτική κατάνυξη, ας γίνει σημείο αναφοράς για ομοψυχία, αλληλεγγύη, και υπευθυνότητα στην ιδιωτική και στη δημόσια παρουσία όλων μας».

«Μπορεί φέτος λοιπόν ο εορτασμός να μην τελεστεί με τη λαμπρότητα που είχαν συνηθίσει οι πιστοί Ηρακλειώτες - που συνέρρεαν να προσευχηθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά στο κέντρο της πόλης- θα είναι όμως ένας εορτασμός διαφορετικός, αλλά σίγουρα όμως όχι άκαρπος και αυτό γιατί η ιεροσύνη του πολιούχου του Ηρακλείου, θα συνεχίσει να καίει τη φλόγα της μέσα στις καρδιές όλων των πιστών, φέτος ίσως περισσότερο από ότι τα προηγούμενα έτη, λόγω της δύσκολης κατάστασης που όλοι αντιμετωπίζουν, δίνοντας ελπίδα και φως στις ψυχές των απανταχού χριστιανών», αναφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης.


Πηγή: pancreta.gr