«Παρατράγουδα» με τους αρνητές της μάσκας στα σχολεία: Ξύλο, εντάσεις και αποβολές - Ειδήσεις Pancreta

Αρκετά ήταν τα «παρατράγουδα» που σημειώθηκαν σήμερα, πρώτη μέρα των σχολείων, με κάποιους γονείς, αρνητές της μάσκας, να έχουν φέρει τα παιδιά τους χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα και να αντιδρούν έντονα στις εκκλήσεις των εκπαιδευτικών.

Δημοσιογράφοι και τηλεοπτικές κάμερες που βρίσκονταν σε διάφορα σχολεία της χώρας κατέγραψαν τέτοια περιστατικά μη συμμόρφωσης με τη χρήση της μάσκας. Κάποιοι γονείς ισχυρίζονται ότι τα παιδιά έχουν αναπνευστικά προβλήματα και γι’ αυτό δε μπορούν να φορούν μάσκα. Άλλοι, αρνούνται εντελώς να τα στείλουν σχολείο λέγοντας ότι δεν θα κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι για όσο χρειαστεί.

«Τα παιδιά το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο. Σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα τα παιδάκια τι συμπτώματα θα έχουν», δήλωσε ενδεικτικά ένας πατέρας στη Θεσσαλονίκη που αρνήθηκε να βάλει στο παιδί του μάσκα.

«Εγώ αυτό το μπουρδ@λ@ δεν το θέλω» είπε μια μητέρα, και άρπαξε την μάσκα από τα χέρια του γιου της που ήθελε να τη φορέσει, πετώντας την στο δρόμο.
Στο 55ο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας 4 παιδιά έμειναν εκτός, καθώς οι γονείς τους δεν ήθελαν τα παιδιά να φορέσουν μάσκα. Είπαν, μάλιστα ότι θα συνεχίσουν αυτή την τακτική, καθημερινά, διότι δεν πιστεύουν όσα λένε οι λοιμωξιολόγοι.

Με μία «υπεύθυνη δήλωση», με την οποία απαιτούσε να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει στα παιδιά της από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, αρνιόταν άλλη μητέρα 5 παιδιών να φορέσουν τα παιδιά της τη μάσκα.

Και στην Κρήτη, υπήρξαν περιπτώσεις γονέων που δεν θέλουν να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο εξαιτίας του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, ενώ σημειώθηκε κι ένα απίθανο περιστατικό με ξυλοδαρμό καθηγητή στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  από το Σύλλογο διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου το περιστατικό έγινε στην είσοδο του σχολείου, όταν μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα. Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, εκείνος αρνήθηκε και χωρίς άλλη κουβέντα επιτέθηκε στον καθηγητή με αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός να καταλήξει στο νοσοκομείο.


Πηγή: tvxs.gr