Θεμέλιος λίθος για το νέο βιοκλιματικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta
Ο θεμέλιος λίθος για την κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Περιφέρειας Κρήτης, στην ιστορική συνοικία Λάκκος του Ηρακλείου, στην «πλατεία του υγειονομικού», τοποθετήθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης στην περιοχή, προηγήθηκε αγιασμός που τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ

Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε το έργο εμβληματικό, καθώς στο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο 3.000 τμ, με 2 στρέμματα ελεύθερου πράσινου χώρου για τους πολίτες, θα στεγαστούν υπηρεσίες της περιφέρειας.

«Μία σημαντική ημέρα για την περιφέρεια μας σήμερα, μετά τις ευλογίες της Εκκλησίας μας, βάλαμε τον θεμέλιο λίθο για το ξεκίνημα νέων γραφείων 3.000 τετραγωνικών μέτρων με 2 στρέμματα πρασίνου, κοινόχρηστο χώρο, για όλους τους πολίτες. Ένα κτίριο εμβληματικό για την περιφέρεια, που θεωρώ ότι ήταν αναγκαίο, γιατί 200 εργαζόμενοι θα εργάζονται εδώ, όπως επίσης και η αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις. Θεωρούμε ότι εντός διετίας το νέο κτίριο θα είναι έτοιμο» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα κατασκευάσει ένα νέο κτιριακό συγκρότημα γραφείων στην περιοχή του Σκαλανίου, στο Ηράκλειο, και η σχετική μελέτη θα δημοπρατηθεί το επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Κρήτης, την επόμενη τριετία θα παραδοθούν προς χρήση ιδιόκτητα βιοκλιματικά κτίρια της περιφέρειας, 6.000 τμ, με διασφαλισμένους πόρους, που θα πληρούν τις προϋποθέσεις σύγχρονων γραφείων για τους εργαζόμενους, ενώ θα είναι αναβαθμισμένη και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο έργο, πρόκειται να κατασκευαστεί στην συνοικία Λάκκος, του Ηρακλείου και περιλαμβάνει την ανέγερση κτιρίου γραφείων, αναψυκτηρίου, υποσταθμού ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, μικρή πεζογέφυρα και πλήρη αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος- ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του συγκροτήματος είναι 1.220,4 τμ και δόμησης 3.347,20 τμ.


Πηγή: efsyn.gr