Μουσική «βουτιά» σε ήχους παραδοσιακούς κι ανατολίτικους... - Ειδήσεις Pancreta

Μια μεγάλη μουσική «βουτιά» στην… γωνιά της Μεσογείου και της Ανατολής είχαν την ευκαιρία να κάνουν το περασμένο Σάββατο το βράδυ όσοι μουσικόφιλοι διάλεξαν την ενταγμένη στο «Μικρό Φεστιβάλ» εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο ΠΑΟΔΑΝ και το Ωδείο Τέχνης Κρήτης, για να περάσουν το βράδυ τους.

Ήχοι ανατολίτικοι, «σμιλεμένοι» με παράδοση, μεράκι και μουσική ιστορία και «ξεχειλισμένοι» από μια ιδιάζουσα πικρία, θλίψη και μια διάθεση περίπου απολογητική, «ταξίδεψαν» το κοινό, που σχεδόν γέμισε την αίθουσα του κινηματοθέατρου «Ρεξ».

Ο δεξιοτέχνης ουτίστας με την ιδιαίτερη φωνή Haig Yazdjian μαζί με τους ήχους της λύρας και των κρουστών του πολυσύνθετου οργανοπαίχτη Γιώργου Κοντογιάννη, την μαγευτική στέρεη φωνή και τους ιδιαίτερους ήχους από το καβάλ και την φλογέρα της Ειρήνης Δερέμπεη, το «ζωηρό» μπουλγαρί του Κάρολου Κουκλάκη και το κανονάκι και το πιάνο του Μανόλη Κανακάκη συνέθεσαν όλα μαζί -και το καθένα ξεχωριστά- έναν πολύχρωμο μουσικό «καμβά».

Την εκδήλωση «έκλεισε» ιδανικά η συνύπαρξη των τεσσάρων μουσικών στη σκηνή μαζί με την χορωδία του ΠΑΟΔΑΝ -την επιμέλεια της οποίας έχει ο κ. Μανόλης Κανακάκης.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

πηγή


Πηγή: pancreta