Στα σταυροδρόμια με τις νότες - Ειδήσεις Pancreta

Δεινός κιθαρίστας. Εχει συνεργαστεί με την αφρόκρεμα των μουσικών της παγκόσμιας σκηνής, όπως ο Glen Velez, ο Hariprasad Chaurasia, ο Fuat Saka, Ξεκινά το ταξίδι του από τα ηχοχρώματα των Βαλκανίων, κάνει μια στάση στο φως της Μεσογείου και καταλήγει στα μυστικιστικά μονοπάτια της Ανατολής. Γερές δόσεις έθνικ και τζαζ.

Το όνομα αυτού Μάκης Αμπλιανίτης. Περισσότερο γνωστός στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα. Οι ψαγμένοι μουσικόφιλοι τον λατρεύουν. Για τους υπόλοιπους υπάρχει ο Φοίβος κι ο Καρβέλας.

Είναι εμπνευσμένος συνθέτης και ένας από τους σημαντικότερους  κιθαρίστες στην Ελλάδα σήμερα.

Η σχέση του με τη μουσική άρχισε στα δεκαπέντε του χρόνια όταν πήρε την πρώτη του κιθάρα. Σπούδασε θεωρητικά παρακολουθώντας τις τάξεις του Κώστα Κλάββα καθώς και τα σεμινάρια σύνθεσης του Θεόδωρου Αντωνίου και του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας. Στη συνέχεια σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Γιάννη Αυγερινό αποφοιτώντας από τις τάξεις της Φούγκας και της Ενορχήστρωσης με άριστα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ‘BERKLEE COLLEGE OF MUSIC’ της Βοστώνης παίρνοντας υποτροφία από το κολλέγιο. Η περίοδος αυτή είναι καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του, γιατί παράλληλα με τις σπουδές είχε τη δυνατότητα να παίξει με σημαντικούς μουσικούς της εκεί τζαζ σκηνής...

Περισσότερα ΕΔΩ


Πηγή: pancreta