Ιδαίον 6000 χρόνια μετά... - Ειδήσεις Pancreta

Βραδιά Αυγουστιάτικης Πανσελήνου στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη.
Το Γεωπάρκο του Ψηλορείτη είχε την τιμή να φιλοξενήσει σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς του χώρους αλλά και γεωτόπους, το σπήλαιο Ιδαίο Άντρο, μια εξαιρετική εκδήλωση με αφορμή την Αυγουστιάτική Πανσέληνο.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων με τη στήριξη πολλών τοπικών καλλιτεχνών και φορέων. Τίτλος της, «Ιδαίο Άντρο 6000 χρόνια μετά».
Η μοναδική αυτή παράσταση βασίστηκε σε κείμενα και ποίηση του Γιώργου Καράτζη και στη μελοποίηση τους από το Γιώργη Φασουλά και τους συνεργάτες τους.
Αρκετές εκατοντάδες τυχεροί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια μοναδική εκδήλωση τη γλυκιά αυτή αυγουστιάτικη βραδιά στο οροπέδιο της Νίδας, που σεβάστηκε το χώρο και την ιστορία του και προσέφερε μια ξεχωριστή, μαγευτική εμπειρία. Επιβλητική η μορφή του Ψαραντώνη κάτω από τον Ιδαίο βωμό, η συμμετοχή του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων στον πυρρίχιο χορό, το μονόπρακτο της κας Τζομπανάκη και το χορευτικό δρώμενο της ομάδας χορού «Τέχνη Χρω». Ξεχωριστοί τοπικοί καλλιτέχνες τίμησαν την εκδήλωση.
Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές, συντελεστές και συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Απόσπασμα απο την όμορφη και σεμνή εκδήλωση "Ιδαίον 6000 χρ. μετά" του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων

Μικρό απόσπασμα απο την εκδήλωση "Ιδαίον 6000 χρ. μετά" που έγινε (υπο την αιγίδα του Γεωπάρκου του Ψηλορείτη) με την αναγκαία σεμνότητα και τον απαραίτητο σεβασμό στο χώρο και την ιστορία του, τη βραδια της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. Το κομμάτι αφορά στο θείο δώρο της μουσικής και τον χορό από τις κόρες-ιέριες. Απαγγέλει σε στοίχους δικούς του ο Γιώργης Καράτζης και χορεύουν η ομάδα "Τέχνη Χρω" με την Ιωάννα Μαλέσκου. Μπράβο και πάλι στον Πολιτιστικό Σϋλλογο Ανωγείων, στο Γιώργη Βιτώρο και στο Γιώργη Φασουλά. Πάντα τέτοια.

Από το φίλο Μπάμπη Φασουλά


Πηγή: pancreta