Ηράκλειο: Παρουσίαση του κόμικ «Στη γειτονιά των Τετραπλεύρων» - Ειδήσεις Pancreta

Η παρουσίαση του κόμικ «Στη γειτονιά των τετραπλεύρων», σε σενάριο Μαρίας Γαλάνη και εικονογράφηση Μάριου Ιωαννίδη, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου στις 19:30, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου. 

Το κόμικ είναι μια προσπάθεια περιπλάνησης και κατανόησης του κόσμου των Μαθηματικών και της Γεωμετρίας της Α΄ Γυμνασίου.

Την παρουσίαση του κόμικ διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, οι εκδόσεις «ΠΕΚ-Πυξίδα της Πόλης» και το βιβλιοπωλείο «Φωτόδεντρο» ενώ για την έκδοση θα μιλήσουν οι:

  • Ειρήνη Περισυνάκη, Μαθηματικός
  • Κωστής Τζωρτζακάκης, Εικονογράφος

Την παρουσίαση θα συντονίσει η συγγραφέας Νίκη Τρουλλινού ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές του βιβλίου.

  • Σενάριο : Μαρία Γαλάνη
  • Εικονογράφηση : Μάριος Ιωαννίδης
  • Σχήμα 14Χ21
  • Σελίδες 92
  • Τιμή 13 ευρώ

Η περιπλάνηση στον θαυμαστό κόσμο αλλά όχι για όλους εύκολο κόσμο των Μαθηματικών είναι μια περιπέτεια και για τους μαθητές και για τους δασκάλους τους.

Το κόμικ «Στη γειτονιά των τετραπλεύρων» είναι μια προσπάθεια η περιπέτεια αυτή. Σ΄ ένα σημαντικό κεφάλαιο της Γεωμετρίας της Α΄ Γυμνασίου, να είναι ευχάριστη ώρα κι ελκυστική στους μαθητές και τις μαθήτριες.

Το σενάριο του κόμικ έχει κάνει μέχρι σήμερα ένα μακρύ ταξίδι. Θα τελειώσει, μόνο αν φτάσει στα χέρια των μικρών μαθητών και μαθητριών που θα θελήσουν να το διαβάσουν, να το συζητήσουν, να το κριτικάρουν, να συμπληρώσουν το φύλλο εργασίας που συνοδεύει το κόμικ, να ρωτήσουν απορίες τους δασκάλους τους, να προσθέσουν τις δίκες τους ατάκες στους ήρωες και τέλος να εμπνευστούν για να δημιουργήσουν ένα δικό τους κόμικς με το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα από τα μαθηματικά.

πηγή


Πηγή: pancreta