Οδηγός επιβίωσης στην κρίση - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ήρθε λοιπόν η ώρα της Κρίσης! Οι καταιγιστικές εξελίξεις έχουν φέρει τον κόσμο σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση πανικού. Τι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες είναι αβέβαιο. Μετά από 6 χρόνια κρίσης φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ας μιλήσουμε λίγο για το χάος που επικρατεί.

Το πρώτο σοκ ήρθε το Σάββατο το πρωί όταν θέλησα να σηκώσω 20 ευρώ από την τράπεζα για να πάω θάλασσα. Το ΑΤΜ άδειο! Το ίδιο και όλα τα υπόλοιπα στην περιοχή μου, όπως πληροφορήθηκα από μία έντρομη κυρία που πήγαινε πέρα - δώθε ψάχνοντας, ρωτώντας, σχολιάζοντας τα ύστερα του κόσμου με τους περαστικούς που και εκείνοι σαν τελάληδες διαλαλούσαν τα τελευταία δραματικά γεγονότα! Πάμε σε δημοψήφισμα, οι τράπεζες είναι άδειες, ήρθε το τέλος κλπ κλπ. Ευτυχώς είχα κάτι ψιλά στο πορτοφόλι και φρόντισα να περάσω το σαββατοκύριακο με αυτά με την προοπτική του "από δευτέρα βλέπουμε".

Βλέπετε όλοι το Σάββατο το πρωί, αφού πληροφορήθηκαν για την απόφαση της κυβέρνησης να πάμε σε δημοψήφισμα, έτρεξαν να σηκώσουν υπέρογκα ποσά από τις τράπεζες, να τα κάνουνε μασούρια και να τα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους. Οι πιο έξυπνοι τα μετέτρεψαν σχεδόν άμεσα σε τροφές μεγάλης διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, με αποτέλεσμα να μην αφήσουν ούτε φράγκο στα ΑΤΜ και να αναγκαστώ αντί για Dry Manhattan να πιώ μια μπύρα στο beach bar (που καταντήσαμε)...

Για το πρόβλημα της ρευστότητας με αυτή τη λογική που ακολούθησαν όλοι αυτοί οι "σώζων εαυτόν σωθήτω" τι να πω. Μεθαύριο θα κληθούν όλοι αυτοί να ψηφίσουν για το καλό της χώρας! Εν πάση περιπτώσει, σας ευχαριστούμε όλους εσάς που χειροτερέψατε το πρόβλημα ρευστότητας της Ελλάδος. Μην σας ακούσω μόνο να γκρινιάζετε για το όριο αναλήψεων σήμερα, για πάρτι σας έγινε. Προσέξτε όμως τώρα όλοι εσείς που έχετε μεγάλα ποσά στο σπίτι. Γίνεστε στόχοι διαρρήξεων οπότε πρέπει να τα κρύψετε καλά! Η ψυχολογία είναι σύμμαχός σας στην προκειμένη περίπτωση!

Μία καλή λύση είναι να τα βάλετε μέσα σε μία χύτρα ταχύτητας. Όποιος δεν την έχει χρησιμοποιήσει δεν θα καταφέρει ποτέ να την ανοίξει και βέβαια σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με αυτή.

Τοποθετήστε τα μέσα σε γλάστρες. Προτιμήστε κάκτους που ούτως ή άλλως δεν προσεγγίζονται εύκολα και δεν χρειάζονται συχνό πότισμα οπότε αποφεύγετε την περίπτωση να μουλιάσετε το κομπόδεμά σας. Αποφύγετε φυτά-στόχους, όπως φυτά που τρώγονται ή καπνίζονται. Πιθανόν να τα πάρουν μαζί τους.

Το καζανάκι της τουαλέτας ή η αποχέτευση είναι επίσης καλές κρυψώνες δεδομένου του ότι οι διαρρήκτες παραδοσιακά ψάχνουν στην τουαλέτα για κοσμήματα ή ψάχνουν στην κλασσική κρυψώνα ταξιδιού, τα αφρόλουτρα.

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και τη φαντασία σας να οργιάσει! Μην αφήσετε τους επιτήδειους κλέφτες να πάρουν τα πολύτιμα ευρώ σας!

Πέρα από τις κρυψώνες, πρέπει να σκεφτούμε και πως θα πορευθούμε σε μια ενδεχόμενη κατάσχεση καταθέσεων και στάση πληρωμών. Τα λεφτά μας δε θα μας φτάσουν για αρκετό καιρό, οπότε πρέπει να σκεφτούμε και τρόπους να βγάλουμε χρήμα. Οι εξυπνότεροι και οι δίχως ηθικές αναστολές, θα τα καταφέρουν.

Μια καλή λύση είναι η αγορά και αποθήκευση τροφών μεγάλης χρονικής διάρκειας: Αλεύρι, λάδι, μακαρόνια, ρύζι, ξηροί καρποί, κονσέρβες κλπ. Πέρα από το  γεγονός ότι δε θα πεινάσετε, θα μπορέσετε να τα πουλήσετε χρυσάφι στους πεινασμένους συνανθρώπους σας. Οι σπόροι για καλλιέργεια δεν ενδείκνυνται αφού η καλή σοδειά δεν είναι πάντα βέβαιη και ασφαλώς οι καλλιέργειες θα εξαφανιστούν σε δευτερόλεπτα. Προμηθευτείτε ηλιακούς φορτιστές για τα smartphone σας. Τέλος για χαρτζιλίκι, βρείτε ένα ξεχασμένο ΑΤΜ που έχει ακόμα ρευστό. Πουλήστε την πληροφορία σε πανικόβλητους.

Εκτός από το θέμα της τροφής πρέπει να φροντίσετε και τη διαύγεια του πνεύματος. Στον πόλεμο είχαν κάποια λιγοστά ραδιόφωνα για να πληροφορούνται για την εξέλιξη του πολέμου. Για καλή μας τύχη, σε όλα σχεδόν τα σπίτια έχουμε τηλεοράσεις 42''+ για να πληροφορούμαστε για τα νεώτερα. Βάλτε ειδήσεις για την ορθή σας πληροφόρηση και δεν θα ανησυχήσετε για τίποτα αφού ξέρετε ότι για την Ελλάδα νοιάζονται πολλοί ισχυροί άνθρωποι (Γιούνγκερ, Λανγκάρτ, Σόιμπλε, Σαμαράς κλπ). Αν πάλι βαρεθήκατε τη συνεχή ροή ειδήσεων, βάλτε Star να δείτε καμιά ταινία, τσάμπα είναι - τουλάχιστον μέχρι να σας κόψουν το ρεύμα. Για την τηλεόραση μη νοιαστείτε, δε θα σας την κλέψει κανείς που έστω και λίγο σέβεται τον εαυτό του.

Μην αφήσετε το τέρας της επιβίωσης να σας καταστρέψει. Πέρα από τη βασική επιβίωση πρέπει να νοιαστούμε για το πνεύμα και τον πολιτισμό μας. Το βασικότερο είναι να επιβιώσουν οι τράπεζες. Γιατί; Μα δεν έχετε παρατηρήσει ότι οι τράπεζες ακολουθούν την αρχιτεκτονική των αρχαίων ελλήνων; Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες διεθνώς, διαθέτουν κτίρια με κίονες και μετόπες, δωρικού ή ιωνικού ρυθμού, σαν αρχαίους ναούς. Κι αυτό γιατί στα αρχαία χρόνια συγκέντρωναν τον πλούτο τους σε λατρευτικούς ναούς. Έτσι και σήμερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να δηλώνουν πίστη και εμπιστοσύνη -trust- για να τους εμπιστευόμαστε τα χρήματά μας!  Μην ξεχνάτε ότι η διασφάλιση του πνευματικού και πολιτιστικού μας πλούτου είναι υποχρέωση όλων!

Πάνω απ'όλα διασκεδάστε το. Όλοι έχουμε πει πως τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. Για να το δούμε λοιπόν στην πράξη. Επίσης δε χαίρεστε που θα μας διδάσκουν κάποτε στα σχολεία; Θα είμαστε και στα sos και ίσως από τα πιο δύσκολα κομμάτια της ύλης. Και το καλύτερο; Τα παιδιά θα μισήσουν το Σόιμπλε. Τόσες δηλώσεις, τόση εμπλοκή στα πράγματα της χώρας, που είμαι σίγουρος πως κάποιοι μαθητές θα νομίσουν πως είναι υπουργός οικονομίας της Ελλάδος. Στην έκθεση τα παιδιά θα διδάσκονται τους τρόπους και μέσα πειθούς όπως την επίκληση στο συναίσθημα, την επίκληση στο ήθος του πομπού και την επίθεση στο ήθος του αντιπάλου με τους λόγους του Γιούνγκερ και του Σαμαρά.

Όπως έχω ξαναπεί σε προηγούμενο άρθρο, ο κόσμος δε χάνεται απλά αλλάζει. Μπορεί να περνάμε δύσκολα, μπορεί να περάσουμε και δυσκολότερα. Ας προσπαθήσουμε να το δούμε όσο το δυνατόν ψυχραιμότερα, μακριά από την τρομοκρατία και την καταστροφολογία των ΜΜΕ. Πάνω απ'όλα διατηρείστε την ανθρωπιά, την ψυχραιμία και τη συλλογική συνείδησή σας. Και όλα θα πάνε καλά!

Διογένης






Αναρτήθηκε από:

Διογένης

Ο Δημήτρης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε και κατοικεί στη Νεάπολη Κρήτης. Γεννηθείς το 1987, είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την αρθρογραφία, τη μουσική και την ποδηλασία.