Κι αν μας αντέξει το σχοινί... - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Το γεγονός ότι ως Έλληνες μιμούμαστε και πάντα μιμούμασταν τα "ξένα πρότυπα", εγκλωβίζει τη συμπεριφορά μας σε ένα προγενέστερο στάδιο ανάπτυξης, εκείνο της νηπιακής ηλικίας. Αφορμή για αυτή τη σκέψη είναι η νέα μόδα, που προέρχεται από την Ισπανία, με βάση την οποία καλούμαστε όλοι να βγούμε στα μπαλκόνια μας συγκεκριμένη ώρα και να χειροκροτήσουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που αυτή τη στιγμή είναι σε επιφυλακή εν όψει της πανδημίας.

Κατά τη γνώμη μου πάντα, η συμπεριφορά αυτή έχει ουσιαστικά ελάχιστη έως μηδαμινή αξία για το προσωπικό των νοσοκομείων, που αν και πρωταγωνιστεί σε αυτή τη "μάχη" δεν είναι το μοναδικό που του αξίζουν συγχαρητήρια. Υπάρχουν συνάνθρωποι μας που εργάζονται σε μαγαζιά που παραμένουν ανοικτά, υπάρχουν στρατιώτες και αστυνομικοί στα σύνορά μας και σε όλη την επικράτεια που δίνουν μεγάλη μάχη και αγώνα! Και για να επανέλθω στο προκείμενο θέμα, αν θέλεις να δώσεις κουράγιο και δύναμη στο προσωπικό των νοσοκομείων, ακολούθησε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας!!!

Αν δεν το κάνεις εσύ, εγώ, όλοι, είμαστε όχι μόνο γραφικοί, αλλά και για κλάματα...! Είναι νωρίς ακόμα για χειροκροτήματα και ευφημισμούς… Ο αγώνας όλων μας είναι μπροστά!!! Κι αν μας αντέξει το σχοινί, θα φανεί....στο χειροκρότημα... 

Μαρία Μουσουράκη






Αναρτήθηκε από: