Μερικές συμβουλές πριν νοικιάσετε σπίτι - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε

Ο Σεπτέμβρης ήρθε και φεύγει και πολλοί συμπολίτες μας θα αναζητήσουν και αυτό τον χειμώνα ένα κεραμίδι να βάλουν πάνω από το κεφάλι τους.

Και επειδή τόσα χρόνια πολλά είδαν τα μάτια μας, μα αυτό που μας φέρνει τρόμο είναι οι αγγελίες που προσπαθούν να περιγράψουν κάτι γιαπιά που προσπαθούν να τα νοικιάσουν για σπίτια, μαζέψαμε όλα τα μικρά tips τα οποία χρειάζεται να προσέξετε προκειμένου να σας γλυτώσουμε από τον κόπο να σας νοικιάσουν ότι χάρχαλο κυκλοφορεί στην αγορά.

Μια βόλτα στις αγγελίες για ενοικίαση στο διαδίκτυο θα σας πείσει.

1. Όταν γράφει “κέντρο-απόκεντρο”, το σπίτι είναι στου διαόλου το κέρατο και όταν φτάσεις τελικά είναι πίσω από το βουνό.

2. Όταν λέει “μερικώς ανακαινισμένο” σημαίνει ότι στην καλύτερη έχει πλύνει τη βεράντα.

3. Όταν γράφει στην αγγελία “πλήρως ανακαινισμένο” σημαίνει ότι  το έχει βάψει και έχει αλλάξει το τηλέφωνο της μπανιέρας.

4. Όταν περιγράφεται ως “εσωτερικό”, σημαίνει ότι κολλητά στη μεσοτοιχία με το διαμέρισμα είναι το λεβητοστάσιο και υπάρχει πιθανότητα μέσα στο σπίτι να βρίσκονται και τα ρολόγια της ΔΕΗ της πολυκατοικίας.

5. Όταν λέει “κατάλληλο για φοιτητές”, είναι μια τρύπα για δύο και μια οπή πάνω δεξιά στην γωνία για εξαερισμό.

6. Όταν γράφει “χρήζει ανακαίνισης” ή δεν έχει καν φωτογραφίες του διαμερίσματος, πρέπει ο δήμος να το χαρακτηρίσει κατεδαφιστέο.

7. Όταν λέει “υπερυψωμένο ισόγειο” είναι ισόγειο. Όταν λέει “ισόγειο” είναι υπόγειο και όταν λέει “υπόγειο” είναι πιο κάτω και από το μετρό στο Μοναστηράκι (αλλά τουλάχιστον θα είναι ζεστό γιατί θα είσαι δίπλα στον πυρήνα της γης).

8. Όταν λέει “δροσερό” βγάζεις χιονίστρες τον Γενάρη και  όταν λέει “ζεστό” λιποθυμάς από το λιοπύρι ανά δεκάλεπτο τον Ιούλη.

9. Το “κοντά στα μέσα μαζικής μεταφοράς” σημαίνει 20 λεπτά από στάση του μετρό με το αμάξι και 2 διόδια.

10. “Ρετιρέ στούντιο δύο χώρων με μεγάλη βεράντα και απρόσκοπτη θέα” σημαίνει πλυσταριό 13τμ στην ταράτσα με εξωτερική τουαλέτα.

11.  Όταν είναι κάτω από τον τέταρτο όροφο και  γράφει “απεριόριστη θέα” σημαίνει ότι από το παραθυράκι του μπάνιου, αν ανέβεις στη λεκάνη και ανάμεσα σε 4 πολυκατοικίες αχνοφαίνεται όταν δεν φυσάει η ανατολική πλευρά του Λυκαβηττού.

12. “Μίνιμαλ αισθητικής loft” σημαίνει ότι δεν έχει περάσει τη μόνωση και έχει αφήσει τον τοίχο με το τούβλο για να σφυρίζει γλυκά ο άνεμος ανάμεσα από τις τρύπες.

13. Το “ήσυχη γειτονιά” σημαίνει ότι το σπίτι είναι από τη μέσα πλευρά του μαντρότοιχου του νεκροταφείου στο Σχιστό.

14. Όταν γράφει ότι βρίσκεται σε “ζωντανή γειτονιά” σημαίνει πάνω από ξενυχτάδικο στην Αλεξάνδρας και προφανώς χωρίς ίχνος μόνωσης γιατί είναι μίνιμαλ (δες παραπάνω).

15. Όταν περιγράφεται ως “προσεγμένη κατοικία” σημαίνει ότι ο μεσίτης έχει μαζέψει τα χαρτιά του ντελίβερι που έχουν μαζευτεί τα 4 χρόνια που είναι ανοίκιαστο από το χολ πριν το βγάλει φωτογραφία.

16. Το “κοντά στην αγορά” σημαίνει συν 50 ευρώ επειδή είναι κανά χιλιόμετρο από το super-market.

17. Όταν γράφει “λίγα κοινόχρηστα” σημαίνει ότι η πολυκατοικία έχει να βάλει πετρέλαιο από την κρίση του πετρελαίου το 1973.

18.  Όταν λέει “μερικώς επιπλωμένο” σημαίνει ότι  το διαμέρισμα έχει μέσα 4 καρέκλες πλαστικές, 1 τραπέζι νοβοπάν, 2 κρεβάτια εκστρατείας και μια κεντημένη “καλημέρα” στον τοίχο που είχε πλέξει η μάνα του ιδιοκτήτη το 1964 στην Φαρκαδόνα Tρικάλων.

Το νού σας.

Συντάκτης: Χάρης Ζάβαλος

Πηγή: nostimonimar.gr






Αναρτήθηκε από: