Φιλελεύθερο γράμμα στον Αλέξη Τσίπρα για τα Χριστούγεννα - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 15/12/2014

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,

Τα παιδιά μου έχουν πειστεί πως ένας κύριος ντυμένος στα κόκκινα, το χρώμα χιτώνα που ενδύεστε με υπερηφάνεια, πραγματοποιεί τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα.  Μιας που έχετε σημαντικές πιθανότητες να βρεθείτε στην κυβέρνηση, σας απευθύνω την παρούσα, αφού κάποιες από τις φιλελεύθερες και προοδευτικές μου επιθυμίες είναι και απόψεις της παράταξής σας,

Εγώ ο προοδευτικός και φιλελεύθερος, ο αληθινός «αριστερός», ζητώ  το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για όλους, τη Βασική Εθνική Σύνταξη για όλους, την Εθνική Ασφάλιση Υγείας για όλους, την Απλή Αναλογική, το Γάμο για όλους, την Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά μεταναστών, και τη αποποινικοποίηση όλων των ουσιών, με ιδιαίτερη μνεία για την πλήρη νομιμοποίηση της κάνναβης. Αυτά είναι θέσεις του κόμματός σας: προοδευτικές και φιλελεύθερες θέσεις που σας ζητώ να πραγματοποιήσετε ως του χρόνου τα Χριστούγεννα.

Θεσπίστε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για όλους, όπως το περιέγραψα στο άρθρο μου αυτό, για να πηγαίνουν τα λεφτά των φόρων σε αυτούς που έχουν ανάγκη και να έχουν οι άνεργοι προοπτική στη χώρα μας. Θεσπίστε την Βασική Εθνική Σύνταξη και την Εθνική Ασφάλιση Υγείας όπως περιγράφονται στο προηγούμενο άρθρο και σε αυτό εδώ επίσης, ώστε κανείς να μην είναι ανασφάλιστος στη χώρα μας. Αυτά είναι φιλελεύθερα μέτρα γιατί μεγιστοποιούν την ελευθερία του ατόμου, του πολίτη, όταν γλιτώσει από το άγχος της καθημερινής επιβίωσης.

Θεσπίστε την Απλή Αναλογική, ώστε όλες οι ψήφοι να είναι ίσοι. Είναι πάγια θέση σας. Εφαρμόστε την αμέσως μόλις μπορέσετε. Για να αποκτήσουμε, επιτέλους, κουλτούρα εθνικής συνεννόησης, σα λαός μονιασμένος, κι όχι χωρισμένοι σε φράξιες που αποσκοπούν μόνο στην απόλυτη επικράτηση. Δώστε την Ιθαγένεια και την Ψήφο σε όλα τα παιδιά μεταναστών που μεγάλωσαν και μεγαλώνουν στη χώρα μας, γιατί είναι Έλληνες και θα είναι Έλληνες. Είναι απόλυτα φιλελεύθερο και βαθιά προοδευτικό.

Θεσπίστε το γάμο για όλους τους πολίτες εξίσου, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικότητας, μια πράξη επίσης βαθιά φιλελεύθερη και ριζικά προοδευτική. Είναι θέση του κόμματός σας, και την ασπάζομαι κι εγώ πλήρως, όπως θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο μου . Δεν υπάρχει τίποτε πιο αυτονόητο από την ισότητα όλων έναντι του Νόμου. Η απαγόρευση του γάμου για κάποιους πολίτες είναι βαθιά συντηρητική και ανελεύθερη. 

Ομοίως και η απαγόρευση των ψυχοτροπικών ουσιών, όπως έγραψα σε αυτό το άρθρο, είναι οπισθοδρομική και επιζήμια. Ένας προοδευτικός και φιλελεύθερος άνθρωπος ξέρει πως υπάρχουν πολύ καλύτεροι εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης της εξάρτησης. Κι όταν δεν τίθεται καν ζήτημα εξάρτησης, όπως στην περίπτωση της κάνναβης, η σταδιακή πλήρης νομιμοποίηση είναι η μόνη προοδευτική εναλλακτική, όπως έγραψα σε αυτό το άρθρο.  

Κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν στα θαύματα των Χριστουγέννων. Έχουμε όλοι συνηθίσει πολιτικούς που εκστομίζουν μεγάλες κουβέντες, αλλά χωρίς περιεχόμενο. Ίσως το 2015 σας δοθεί ευκαιρία να αποδείξετε πως δεν είστε ένας από αυτούς. Κι αντίθετα με τον Άη Βασίλη, στον οποίον μόνον τα παιδιά πιστεύουν, να μας δώσετε έναν λόγο να πιστέψουμε κι εμείς.

Φώτης Κοκοτός






Αναρτήθηκε από:

Φώτης Κοκοτός

"Ο Φώτης Κοκοτός είναι επιχειρηματίας του τουρισμού και των κατασκευών, Διευθύνων Σύμβουλος της Elounda Real Estate Development, και υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ελούντα Α.Ε., της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης στην οποία εργάστηκε από μαθητής Γυμνασίου, ενώ έχει εκλεγεί και στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece AE. Ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές έργων τουριστικής φύσης (ξενοδοχεία, σπα, συνεδριακά, κ.ο.κ.) ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην ανάπτυξη παραθεριστικών τουριστικών κατοικιών. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, όπου πρώτευσε, και με άριστα επίσης από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Cambridge University στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Σχολής Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών του UCLA στις ΗΠΑ. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική, καλά την Ιταλική, ενώ ομιλεί επίσης τη Γαλλική και Ισπανική. Αρθρογραφεί σχετικά με τον Τουρισμό και το Περιβάλλον σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως αλεξιπτωτιστής σε επίλεκτη μονάδα ειδικών αποστολών (Ε.Τ.Α.). Γεννηθείς το 1974, είναι πατέρας τριών κοριτσιών. "

Το κανάλι στο youtube Fotis Kokotos