Δημοσιεύτηκε 04/12/2012

Ο φασισμός είναι βία: μισαλλόδοξη βία. Βία ενάντια σε αυτούς που δε μας αρέσουν. Τόσο απλά. Μέχρι πρόσφατα, νομίζαμε ότι ο φασισμός ήταν μόνο ο ακροδεξιός.

Στην Ελλάδα, όμως, έχουμε και αριστερό φασισμό: βία στα πανεπιστήμια από «αριστερούς» φοιτητές και παρείσακτους (οι ίδιοι λένε πως είναι αριστεροί, ανοιχτά) και βία στους δρόμους από κουκουλοφόρους. Κάποιοι λένε πως οι κουκουλοφόροι είναι «παρακράτος», αλλά όταν τους πιάνουν και τους δικάζουν, πάνε και τους υπερασπίζονται κάποιοι αριστεροί βουλευτές.

Αριστερός φασισμός είναι και η συνδικαλιστική βία, όπως ο προπηλακισμός του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη. Στα δικαστήρια εμφανίστηκαν μόνον κάποιοι αριστεροί βουλευτές και τα στελέχη αριστερών παρατάξεων για να υποστηρίξουν τους κατηγορούμενους.

Ακόμη και οι τρομοκρατικές οργανώσεις, όλες μα όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουμε δει στην Ελλάδα, ανήκουν ιδεολογικά στο χώρο της αριστεράς και τυγχάνουν υποστήριξης στα δικαστήρια από κάποιους εκπροσώπους της. Οι βουλευτές της αριστεράς πάνε στα δικαστήρια για να υποστηρίξουν τους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αντί να δηλώνουν απερίφραστα πως δεν εκφράζονται από τη βία της τρομοκρατίας. Το αντίθετο: απείλησαν μέσα στο κοινοβούλιο άλλους βουλευτές με λιντσάρισμα (ο Σ.Παναγούλης του ΣυΡιζΑ).

Ο φασισμός είναι βία ενάντια σε αυτούς που δε μας αρέσουν, και οι αριστερή βία είναι ίδια και απαράλλακτη με την ακροδεξιά βία. Ο αριστερός φασισμός έχει πείσει τους απλούς ανθρώπους πως δε χρειάζεται να δουλέψουν για να έρθει η βελτίωση: απλώς ανατρέποντας τις Αρχές – τους λένε – θα δείτε βελτίωση της ζωής σας. Οι φασίστες που έκαψαν πανεπιστήμια και ανθρώπους μέσα σε μια τράπεζα έχουν κοροϊδέψει τον απλό κόσμο που ελπίζει για ένα καλύτερο αύριο: όπως οι ναζιστές κορόιδεψαν ένα λαό και έκαψαν τη γερμανική βουλή ώστε να πάρουν την εξουσία.

Όσοι διαβάσετε αυτό το άρθρο, παρακαλώ διαβάστε και τα σχόλια αναγνωστών από κάτω, ώστε να πεισθείτε για την ομοιότητα του δεξιού με τον αριστερό φασισμό. Είμαι σίγουρος πως θα διαβάσετε μέχρι και απειλές, και προβλέπω πως θα είναι από ανώνυμους, όπως έχει συμβεί σε δύο προηγούμενα άρθρα μου που έλεγαν το προφανές: η ψεύτικη αριστερά είναι η φασιστική αριστερά. Η αληθινή αριστερά είναι η μετριοπαθής κεντρώα αριστερά, κι αυτή κάνει παρέα με την πρόοδο και την ευημερία, όχι με τη βία και τη συντήρηση. Είμαι ένας αριστερός φιλελεύθερος, ένας ανεκτικός προοδευτικός άνθρωπος. Εσείς;

Φώτης Κοκοτός


Αναρτήθηκε από:

Φώτης Κοκοτός

"Ο Φώτης Κοκοτός είναι επιχειρηματίας του τουρισμού και των κατασκευών, Διευθύνων Σύμβουλος της Elounda Real Estate Development, και υπεύθυνος Ανάπτυξης της Ελούντα Α.Ε., της οικογενειακής ξενοδοχειακής επιχείρησης στην οποία εργάστηκε από μαθητής Γυμνασίου, ενώ έχει εκλεγεί και στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕ και της Marketing Greece AE. Ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες και κατασκευές έργων τουριστικής φύσης (ξενοδοχεία, σπα, συνεδριακά, κ.ο.κ.) ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην ανάπτυξη παραθεριστικών τουριστικών κατοικιών. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, όπου πρώτευσε, και με άριστα επίσης από το Τμήμα Φυσικών Επιστημών του Cambridge University στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Σχολής Πολιτικών και Περιβαλλοντικών Μηχανικών του UCLA στις ΗΠΑ. Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα, πολύ καλά τη Γερμανική, καλά την Ιταλική, ενώ ομιλεί επίσης τη Γαλλική και Ισπανική. Αρθρογραφεί σχετικά με τον Τουρισμό και το Περιβάλλον σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Υπηρέτησε τη θητεία του ως αλεξιπτωτιστής σε επίλεκτη μονάδα ειδικών αποστολών (Ε.Τ.Α.). Γεννηθείς το 1974, είναι πατέρας τριών κοριτσιών. "