"Είναι καιρός να λάβουν την απάντησή τους" - Ειδήσεις Pancreta

Δημοσιεύτηκε 22/01/2017

Καλούμαστε να βρούμε επιτέλους μια κοινή συνισταμένη στην προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση. Περισσότερο όμως χρειαζόμαστε εθνική συνεννόηση όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση αλλά κυρίως για να οργανώσουμε ένα ευρύτερο σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σταθεροποίηση της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας.
Είναι αδιανόητο μετά από 7 χρονιά μνημόνιο με αστοχίες των κυβερνήσεων μας και με αστοχίες των Ευρωπαϊκών θεσμών να ξανασυζητούμε τα ίδια ζητήματα και να παραμένουμε το «μαύρο πρόβατο» σε μια Ευρώπη, στην οποία θα μπορούσαμε να είχαμε «βάλει τα γυαλιά».
Η κατάσταση δυστυχώς επιδεινώνεται και περιορίζεται πάλι σε μια διαδικασία «φύγε εσύ έλα εσύ», σε αέναες αντιπαραθέσεις και κοκορομαχίες οι οποίες μας οδηγούν σε διάλυση προκειμένου ορισμένοι να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους σε ένα πλοίο που βουλιάζει.
Τόσο οι πολιτικές δυνάμεις όσο και οι δημοσιογράφοι, ο επιχειρηματικός κόσμος, ο κλήρος, ο πνευματικός κόσμος δεν κατάφεραν να συστρατευθούν σε μια κοινή πορεία ώστε η χώρα επιτέλους να «ανασάνει».
Η Κύπρος, η Ισπανία κατάφεραν να βρουν ένα πλαίσιο συνεργασίας και να δημιουργήσουν παράλληλα με το Μνημόνιο –το περιβόητο Μνημόνιο που δεν διαβάζεται, που σχίζεται, αλλά είναι πάντα εδώ- ένα δικό τους σχέδιο το οποίο είχε αποτελέσματα και ενδυνάμωσε την εθνική στρατηγική.
Ως λαός απαιτείται να βρούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει, να επενδύσουμε στη συναίνεση και στη σύνθεση και να υπερβούμε το διχασμό.
Οδηγούμαστε ακόμη μια φορά σε αδυναμία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, πάλι στο χείλος του γκρεμού και ακόμη μια φορά αδυνατούμε να συμπορευθούμε.
Οι σπόροι του διχασμού, του χλευασμού, της απαξίωσης φυτευτήκαν και καλλιεργήθηκαν χρόνια πριν και τώρα επιστρέφουν σε όλους όσους τους έσπειραν. Ως πότε όμως ο κατάγγελτικος, χωρίς επιχειρήματα λόγος, θα διαφεντεύει την πολιτική και κοινωνική ζωή; Η απαξίωση συλλήβδην κάθε προσπάθειας, οι ισοπεδωτικές λογικές, μόνο καταστροφή έφεραν έως τώρα.
Τώρα ή αργότερα θα οδηγηθούμε σε εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων πιθανόν να επιβάλλει ευρύτατες συνεργασίες. Δεν θα πρέπει όλες οι δυνάμεις οι οποίες κυβέρνησαν τη χώρα να εργαστούν προς το καλό της πατρίδας και της εξεύρεσης επιτέλους μιας μακρόπνοης σταθερής λύσης;
Όπως φαίνεται ακόμη δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι το κομματικό συμφέρον δεν μπορεί να υπερβαίνει το εθνικό συμφέρον και την ευημερία των πολιτών αυτής της χώρας.
Ο φιλοτομαρισμός και ο τυχοδιωκτισμός οι οποίοι χαρακτήρισαν αρκετούς από τους κυβερνώντες διαχρονικά, οι οποίοι έτρεχαν να γαντζωθούν από καρέκλα σε καρέκλα ή αναζητούσαν την «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» για να αναβαπτιστούν, έφτασε στο τέλος.
Ωστόσο για να φτάσει οριστικά το τέλος, εμείς οι πολίτες πρέπει να επιβάλλουμε, όταν προσέλθουμε στις κάλπες την συνεργασία, με την ενίσχυση των κομμάτων τα οποία έχουν συγκροτημένη και ρεαλιστική πρόταση, χωρίς λαϊκισμούς και ψέματα. Συγχρόνως, να αναδείξουμε εκπροσώπους οι οποίοι θα υπηρετήσουν ανιδιοτελώς τον τόπο μας, άτομα που θα εργαστούν με γνώση και εντιμότητα για μια νέα πορεία.

Αυτοί οι οποίοι μας ήθελαν ευκολόπιστους χειροκροτητές τόσα χρόνια, για την εξυπηρέτηση των δικών τους προσωπικών φιλοδοξιών, είναι καιρός να λάβουν την απάντησή τους. 

Ζέφη Δημαδάμα






Αναρτήθηκε από:

Ζέφη Δημαδάμα

Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ), Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πάντειο Παν/μιο